Які види металевих стелажів пропонуються та які їх головні переваги

Перегляди: 410

Вибрати підхожі системи зберігання для складського приміщення не так просто. Для початку потрібно визначитися зі специфікою діяльності організації, вивчити пропоновані сучасними виробниками варіанти стелажів та тільки після цього замовити їх у необхідній кількості та відповідних параметрів. Найбільш популярні для складських приміщень — металеві стелажі, що відзначаються такими позитивними якостями, як висока міцність, надійність і довговічність.

Переваги стелажів із металу

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У складських приміщеннях організація робочого простору здійснюється за допомогою металевих стелажних систем. Такі конструкції пропонуються у великій різноманітності видів, але найважливіша їх якість полягає в забезпеченні цілісності розміщуваних товарів. Це відбивається на рівні безпеки їх експлуатації, тому сьогодні все більше підприємств, складів, логістичних компаній та супермаркетів віддають перевагу виробам із металу.

Металеві стелажі мають чимало інших переваг, які слід також перерахувати, щоб зробити правильний вибір на користь замовлення відповідних конструкцій. До плюсів належать:

1. Можливість швидкої збірки та розбирання. Сталеві системи постачаються в розібраному вигляді, що значно спрощує процес їх транспортування. У приміщенні їх майбутньої експлуатації вони збираються, дозволяючи при цьому організувати робочий простір на розсуд власника.

2. Вартість. Конструкції зі сталі не вимагають великих вкладень, тому замовити системи зберігання можуть не тільки великі організації, а й звичайні користувачі – наприклад, для облаштування підвалів, погребів, гаражів.

3. Стійкість до різних негативних впливів. Конструкції не іржавіють, бо мають спеціальне покриття, не деформуються завдяки високій міцності сталі та характеризуються стійкістю до впливу як низьких, так і високих температур.

4. На металевих поверхнях не з'являються бактерії, тому вироби можна експлуатувати для зберігання навіть харчової продукції.

Велике різноманіття систем зберігання за конструктивними особливостями дозволяє вибрати потрібні варіанти в залежності від специфіки діяльності організацій.

Головні різновиди

Сучасні варіанти металевих стелажів пропонуються в такому розмаїтті:

• поличні — складаються з полиць, на яких можна розміщувати штучний та різнотипний товар. Конструкції випускаються з різними параметрами стійкості до навантажень. Вони також бувають стаціонарні й мобільні;

• палетні — призначені для складування продукції на піддонах. Підходять для роботи зі всіма видами палет: американськими, фінськими та євро;

• пересувні — їх головна перевага полягає в можливості збільшення корисної площі.

Досягається це за допомогою здатності систем до розсування, що реалізується за допомогою колісних опор.

Різновидів металевих стелажів дуже багато, і кожен має характерні особливості, що задовольняють потреби при їх експлуатації.