ФК «Олександрія» розійшовся миром із чернігівською «Десною»

Перегляди: 683

У стартовому матчі 12-го туру Української Прем'єр-Ліги олександрійці на виїзді зустрічалися з чернігівською «Десною». Це був матч суперників, які претендують на місця в єврокубках. Тож боротьба очікувалася серйозна й фаворита перед двобоєм було назвати складно. Гості вийшли на матч без свого лідера півзахисту Кирила Ковальця, який отримав важку травму в попередньому матчі. Юрій Гура виставив на цю позицію досвідченого Сергія Рибалку. Зазначимо й появу в центрі захисту, замість Каспарса Дубри, Гліба Бухала.

До середини першого тайму на полі точилася рівна боротьба майже без небезпечних моментів. Суперники більше уваги приділяли захисту, особливо не ризикуючи. Та на 28-й хвилині олександрійці провели класну атаку. Мірошниченко відгукнувся на передачу на правий фланг і навісив у штрафну. Там Калюжний переправив головою м'яча на Третьякова, який в дотик вразив ближній кут - 0:1. Та втримати свою мінімальну перевагу нашим землякам не вдалося. Господарі поля пішли вперед і таки віднайшли свій шанс біля воріт Олега Білика. У чернігівців пройшла довга передача на лівий фланг, де до м'яча встиг біля лінії поля Єгор Картушов. Капітан "Десни" зробив передачу в штрафну, де Безбородько зкинув собі м'яча грудьми, а других дотиком вразив верхній кут - 1:1. У першому таймі рахунок так і не змінився.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

А на початку другого тайму підопічні Олександра Рябоконя мали шанс вийти вперед. Владлен Юрченко вийшов на побачення з Олегом Біликом, але голкіпер дуель у півзахисника суперників виграв. Олександрійці відповіли передачею Цурікова на Калюжного, який пробив сходу трохи вище поперечини. У деснянців знову на вісті атаки був Юрченко, але в ціль трохи не влучив. Гра виглядала динамічною та цікавою й мяч практично не затримувався в середині поля. Суперникі відповідали атакою на атаку, але голкіпери Ігор Литовка та Олег Білик діяли надійно. Першим до замін вдався Юрій Гура, який випустив на поле Устименка та Стецькі нва, замість Спінеллі та Кірюханцева. Наставник олександріців таким чином намагався додати потужності в нападі та швидкості й динамічності на фланзі. Та вже за хвилину в боротьбі в штрафному майданчику суперника Стецьков зазнав ушкодження й тренерський штаб "Олександрії' зробив вимушену заміну. В гру вступив Еміль Мустафаєв. А Олександр Рябоконь у прагненні підсилити атакувальну міць замінив хавбека Юрченка на потужного форварда Будківського. Тож, обидва тренери намагалися вирвати перемогу. Свій шанс мав Устименко, але його на мить випередив голкіпер Литовка. За хвилину воротар "Десни" зреагував на удар із меж штрафного майданчика Третьякова. У господарів падав у штрафному майданчику Будківський, але арбітр Шандор розцінив це як симуляцію. А 89-й хвилині олександрійці навіть забили, коли, після удару Третьякова, Устименко переправив м'яч у сітку. Та асистент арбітра справедливо зафіксував в цьому епізоді офсайд у форварда гостей. Ще один гольовий шанс мав, після штрафного, Бабогло, але пробив повз ціль головою.

Уже в компенсований час вперед пішли чернігівці та захисники гостей цей натиск відбили. Отже, фінальний свисток зафіксував, у цілому, справедливу нічию - 1:1.