Кропивничанин виграв золото молодіжного чемпіонату Європи з боксу

Перегляди: 2637

У фіналі молодіжіного чемпіонату Європи з боксу, який сьогодні завершується в чорногорському місті Будва, Бозорбой Матякубов здолав іспанця Франка Бернанда Мартінеса.

Підопічний Вадима Саласенка домінував у ринзі протягом трьох раундів і примушував більш високого суперника більше захищатися, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У третьому раунді рефері навіть зняв бал з іспанця за постійні затримки руками. На жаль, трансляція не дозволила дізнатися рахунок суддівських записок, але підсумковий результат сумнівів не викликав.

Учень кропивницької ОСДЮШОР-2 здобув золото молодіжного чемпіонату Європи. Вітаємо, Бозорбоя Матякубова та його особистого наставника Вадима Саласенка з цим видатним успіхом.

Нагадаємо, що в стартовому поєдинку в категорії 67 кг учень Вадима Саласенка зустрівся з суперником із Туреччини Канлі Кааном. Наш земляк провів бій доволі впевнено, домінував у ринзі й постійно атакував. За підсумками трьох раундів усі п’ять бокових суддів віддали перемогу українському боксеру.

У чвертьфіналі кропивничанин також не залишив шансів хорвату Леону Бузіку – 5:0. А ось у півфіналі наш земляк створив справжній подвиг, адже здолала ти росіян на цьому турнірі мало кому вдавалося.

Сьогодні в фіналі боксували відразу 17 представників Росії. А український Бозорбой, хоча й програв, на думку суддів, перший раунд Олександру Зирянову, але потім перехопив ініціативу й таки перебоксував фаворита. І хоча два бокових судді побачили нічию за підсумками трьох раундів, але три інших були більш об’єктивними і віддали перемогу нашому земляку.

А вже в золотому двобої з іспанцем Бозорбой Матякубов виглядав дуже впевнено, був агресором у ринзі й сумнівів в його перемозі, в усіх хто спостерігав за цим фіналом, не виникало.