Олександрійці розгромили харків'ян і вийшли до чвертьфіналу Кубку України

Перегляди: 864

У поєдинку 1/8 фіналу Кубку України з футболу ФК «Олександрія» в Харкові зустрічався з «Металістом 1925».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У кубковому матчі Юрій Гура пішов на певний ризик, застосувавши ротацію складу. Відразу шестеро гравців основи: Білик, Цуріков, Бабогло, Калюжний, Мірошниченко, Рибалка у Харкові не зіграли. До того ж, на довгий час, через травми вибули Ковалець і Гринь. Але це не завадило олександрійцям уже в середині другого тайму впевнено вигравати у потужного «Металіста 1925» із рахунком 3:0. Нагадаємо, команда Валерія Кривенцова, яка також мала певні складнощі зі складом, виграла п'ять матчів поспіль у чемпіонаті. А тут у першому таймі харків'яни не створили жодного реального момента біля воріт молодого Валентина Гороха, який замінив Олега Білика. А ще вперше в основі вийшов в захисті малійський легіонер Бурама, який виглядав доволі впевнено. Наприкінці матчу дебютував юний захисник Чубатий. Тож, ризик був серйозний. Але гості блискуче зіграли на контратаках, скориставшись високим захисним блоком суперників. Дубль за дві хвилини, після класних передач Клаудіо Спінеллі, оформив вихованець кропивницького футболу Еміль Мустафаєв. У першому епізоді хавбек вдало зіграв на випередження у ближньої стійки, а в другому моменті реалізував вихід сам на сам із Сидоренком. До перерви рахунок не змінився.

А на початку другого тайму хлопці Юрія Гури, який зробив дві заміни в перерві, забили втретє. Харків'яни побігли в атаку і «потрапили у полон». Дришлюк від своєї штрафної спрямував м'яч до центру на Устименка, який з'явився по перерві замість Спінеллі. Форвард скинув головою на Копину, організувавши вихід втрьох на голкіпера. Та Юрій не став робити передачу, а «черпачком» перекинув м'яч через Сидоренка, який вийшов на зустріч - 0:3. Тут потрібно зазначити, що, до цього моменту та й після третього голу, двічі рятуавав свою команду Горох. Та голкіпер «Олександрії» нічого не зміг вдіяти, коли, після кутового та удару Криськіва, м'яч опинився в сітці - 1:3. Підопічні Валерія Кривенцова вирішили, що не все втрачено, але їх надії остаточно «поховав»Ігор Кірюханцев. Кожушко навісив у штрафну з правого флангу, а Кірюханцев влучно пробив головою в дальній кут - 1:4.

До честі господарів поля вони билися до кінця й один м'яч зусиллями Ременюка відіграли. Але останню переможну крапку, знову в контратаці, поставили наші земляки. Знову провалився захист харків'ян. Кірюханцев та Устименко вдвох вибігли на Сидоренка. І після передачі Ігоря Денис підбив підсумок цього надзвичайно цікавого й результативного матчу - 2:5. ФК «Олександрія» впевнено виходить до чвертьфіналу Кубку України.