Прем’єр-міністр у Кропивницькому розповів про тарифи на газ, електрику та програму енергоефективності (фото)

Перегляди: 1134

Сьогодні, 26 жовтня, прем’єр міністр України Денис Шмигаль розповів у Кропивницькому про плани уряду на опалювальний сезон.

Про те, як Україна виживатиме цієї зими, урядовець розповів під час брифінгу, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Дениса Шмигаля, для нормального проходження опалювального сезону уряд зробив кілька важливих кроків.

Зокрема, були прийняті нові тарифи на електрику. Так, з 1 жовтня 80 відсотків населення України платить за кіловатгодину електроенергії 1,44 грн. Для всіх, хто споживає більше 250 кВт-год на місяць, ціна залишатиметься незмінною – 1,68 грн за весь обсяг споживання.

Те саме стосується блакитного палива. Річний пакет на газ протягом цього опалювального сезону становить 7,96 гривні. Ціна на блакитне паливо для теплогенеруючих бюджетних організацій обійдеться в 7,42 грн за кубометр, для бюджетних установ — 13, 80 грн.

«Крім цього, ми зараз працюємо над програмою енергоефективності. У відповідний фонд на наступний рік закладається 2,7 мільярди гривень з державного бюджету. Аналогічну суму нададуть наші партнерські донорські організації. Тобто загалом, наступного року понад 5 з половиною мільярдів гривень витратять на заходи з енергоефективності, зокрема, утеплення житлових будинків», — наголосив Денис Шмигаль.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN

https://cbn.com.ua/2021/10/26/u-kropyvnytskomu-robotu-teploenergetyka-pereviryv-prem-yer-ministr-denys-shmygal/