«Примирилась» із потерпілим: на посаду в Кіровоградській ОДА претендує жінка, яку затримували на хабарі

Перегляди: 7593

У Кіровоградській облдержадміністрації на одну з керівних посад претендує особа, яка у минулому мала проблеми з законом.

Про це повідомляє кореспондент CBN з посиланням на реєстр НАЗК.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Так, 23 жовтня Тетяна Хачатурян подала декларацію кандидата на посаду заступника начальника управління — начальника відділу аудиту, контролю та управління ризиками управління внутрішнього аудиту Кіровоградської ОДА

Тетяна Хачатурян обіймала посаду начальника відділу Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА, з якої була звільнена після пред’явлення обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, у 2018 році Тетяну Хачатурян затримали у службовому кабінеті за вимагання з приватного підприємця грошових коштів у сумі 6 тисяч гривень.

З матеріалів кримінального провадження №12018120000000109:

«У ході досудового розслідування встановлено, що 26.06.2018 до Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України звернувся приватний підприємець із заявою про те, що начальник відділу планово-фінансової роботи бухгалтерського обліку та відомчого контролю Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА Хачатурян Т.О. вимагає грошові кошти в сумі 6 000 гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Хачатурян Т.О. спонукаєма жадобою до наживи, незаконного збагачення, вирішила умисно вчинити заволодіння коштами приватного підприємця шляхом обману та зловживання довірою за наступних обставин.

Близько 13 години 04.07.2018 року приватний підприємець прибув до службового кабінету Хачатурян Т.О. для укладення договору та відповідних документів на поставку 6 кондиціонерів для потреб Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА, де підписав договір та поставив печатку на ньому, після чого Хачатурян Т.О., маючи на меті нетрудове збагачення за рахунок вчинення корисливого злочину, не маючи відповідних повноважень на укладання договору, діючи умисно, шляхом обману та зловживаючи довірою приватного підприємця, нібито за підписання договору на поставку кондиціонерів, заволоділа належними йому готівковими грошовими коштами у розмірі 6000 грн.

Після отримання грошових коштів о 13 год. 18 хв. 04.07.2018 року, Хачатурян Т.О. затримано працівниками поліції у службовому приміщенні начальника відділу планово-фінансової роботи, бухгалтерського обліку та відомчого контролю-головного бухгалтера, з кадрового резерву Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації, за адресою: Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Чорновола 38, де у ході огляду місця події у верхній шухляді робочого столу у присутності Хачатурян Т.О. виявлено та вилучено заздалегідь ідентифіковані грошові кошти в сумі 6 000,00 гривень».

31 березня 2021 року Тетяну Хачатурян звільнили від кримінальної відповідальності у зв`язку з її примиренням з потерпілим. Відповідну ухвалу прийняв суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Олексій Майданніков.

За три роки тяжкий злочин, а саме вимагання та отримання хабаря дивним чином був перекваліфікований у кримінальний проступок, не пов’язаний з корупцією, а справа закрита через примиренням підозрюваної з потерпілим.

Тетяна Хачатурян — дружина ексначальника головного управління житлово-комунального господарства міськради Кропивницького Олександра Хачатуряна, який нещодавно також влаштувався на роботу у Кіровоградську облдержадміністрацію.