У кропивницькому театрі корифеїв 139-ту річницю відзначать легендарною виставою

Перегляди: 1145

Сьогодні, 27 жовтня, обласний академічний театр імені Марка Кропивницького відзначає 139 років з дня свого створення, повідомляє CBN.

Головний режисер театру Євген Курман розповів, що сьогодні вони покажуть «Наталку Полтавку», як це 139 років тому зробив Марко Кропивницький. Ця сучасна версія класичної історії вірності та кохання стала однією з найкращих програмних візитівок театру. Вистава розпочнеться о 18:00 і триватиме дві години.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[caption id="attachment_77180" align="aligncenter" width="640"] Євген Курман. Фото з Facebook[/caption]

«Театр для мене став фактично основним об’єктом існування, як і фізичного, так і морального. Я залежний від нього повністю. Навіть коли приходжу додому і граюся з дитиною, то все одно в мені фонить театр. Це справа мого життя», — зазначив актор театру Євген Скрипник.

[caption id="attachment_110592" align="aligncenter" width="747"] Євген Скрипник. Фото з Facebook[/caption]

Також він розповів про те, що наразі театр знаходиться у підвішеному стані, адже у ньому обиратимуть нового директора. Відповідно нова людина складе по-своєму всі пазли, які зараз існують.

«Хочу побажати театру хорошого, дійсно гідного та професійного керівника, а не випадкову людину в цьому мистецтві. Також мені хотілось би більше уваги і взаємодії від нашої обласної влади. Ми не можемо вже дочекатися коли завершаться всі ці карантинні обмеження та у нас будуть повні зали», — каже Євген Скрипник.

Власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов дуже полюбляє ходити до театру Кропивницького разом з родиною. Наразі через карантин він вимушений відвідувати його рідше.

[caption id="attachment_75793" align="aligncenter" width="640"]Микола Цуканов Микола Цуканов. Фото Ігоря Філіпенка, CBN[/caption]

«Мені подобається репертуар, але хотілось би, щоб його було побільше, особливо в літній період. Бо як правило після весни у нас тиша і доводиться їхати в інші міста. Хочеться й більше гумористичних спектаклів, щоб люди могли відпочивати і не перевантажувати себе сенсом. Я хочу побажати театру, щоб було дуже складно купити у нього квиток, щоб люди стояли в черзі, щоб цінували цю роботу», — розповідає Микола Цуканов.

Нагадаємо, гoлoва Кірoвoградськoї oбласнoї ради Сергій Шульга підписав рoзпoрядження прo oгoлoшення ще одного кoнкурсу на пoсаду директoра — худoжньoгo керівника театру імені Крoпивницькoгo. Попередній скасували через те, що два кандидати відкликали свої кандидатури на учать у конкурсі.