Кропивницькі бейсболісти здобули Кубок України (фото)

Перегляди: 1327

Вдев’яте поспіль головна кропивницька команда оформила золотий дубль.

Третя гра фінальної серії Кубку України з бейсболу відбулася сьогодні на бейсбольному стадіоні «Діамант» у Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В цьому протиборстві зустрічалися володарі золотих нагород та срібних нагород цьогорічного чемпіонату України – «Біотехком-ЦНТУ» та київська «Атма». Останнього разу фінальне кубкове протиборство між киянами й тоді ще кіровоградцями проходило саме на цьому стадіоні в 2005-му році. Й тоді саме кияни стали володарями почесного трофею. Але цього разу бейсболістам зі столиці України повторити той успіх було надзвичайно складно. Хоча кияни в цьому сезоні підсилили свої лави класними кубинськими грацями. Фінальна кубкова серія розпочалася на бейсбольному комплексі «Чайка» в місті Богуслав. І там, попри дві по рахунку впевнені перемоги – 14:0 та 11:0, гості дотискали суперників лише в кінцівці поєдинків, коли кубинські пітчери втомлювалися та й захист киян припускався багатьох помилок. Тож підопічні Юрія Бойка повели в серії до трьох перемог з рахунком 2:0.

Та третій матч за присутності великої кількості вболівальників на кропивницькому стадіоні «Діамант» вийшов чи не найголовнішою прикрасою цього сезону. Кияни були налаштовані рішуче, а їх стартовий пітчер Еріелль Карілло не дозволив нашим хлопцям нічого відбити в атаці. Натомість гості скористалися нашою помилкою в захисті в третьому інінгу й здобули таке важливе перше очко – 0:1.

Надалі, суперники діяли майже бездоганно в захисті й здавалося, що мінімальна перевага киян збережеться до завершення зустрічі. Але на початку восьмого періоду наставники киян вирішили зробили заміну «на горці» й випустили замість Ерріелля Карілло іншого кубинського легіонера Давіда Мену, який є чи не найкращим пітчером своєї команди. Але в Давіда гра відверто не пішла. І кропивничани відчули невпевненість одного з лідерів суперників. Чи не кожен кидок Мени наші хлопці завершували своїми відбиваннями, або просто тактично перегравали киян. У підсумку в восьмому інінгу підопічні Юрія Бойка здобули відразу чотири очки й забезпечили собі солідний відрив перед останнім захистом. Відзахищалися кропивничани вже на куражі, виграли цей матч із рахунком 4:1 та фіналу серію – 3:0.

Цей золотий дубль для команди «Біотехком-КНТУ» є вже дев’ятим поспіль.

Але, як зазначив головний тренер нашої команди Юрій Бойко ця перемога досягнута виключно на ентузіазмі гравців і тренерів. Тренувань майже не проводиться. А без нормального навчально-тренувального процесу рухатися вперед надзвичайно важко. Не кажучи вже про успіхи на міжнародній арені, де в бейсбол наразі вкладаються великі кошти й гравці не думають, що їм після основної роботи потрібно ще встигнути на матч.

«Можливо, якби ми сьогодні поступилися, це змусило б замислитися: чи потрібен нам подальший переможний шлях? Та, попри всі існуючи проблеми, ми вдячні всім, хто підтримував команду, хто вірив у нашу перемогу й хто сприяв нашому черговому злету» - підсумував Юрій Бойко.