«Інгулець» та «Олександрія» зіграли зі своїми суперниками в «сухі» нічиї

Перегляди: 514

У матчах 13-го туру Української Прем’єр-Ліги петрівський «Інгулець» розійшовся миром із рівненським «Вересом», а олександрійська команда Сергія Лавриненка вперше зустрілася з «Вересом» у еліті.

Рівняни перед протиборством у Кропивницькому мали на десять очок більше за петрівчан. Отже саме гості, зважаючи на останні невдачі своїх суперників, були фаворитами цього матчу. І саме хлопці Юрія Вірта створили перший небезпечний момент.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На 7-й хвилині Кучеров пробив у дальній кут, але влучив у стійку воріт. І це був єдиний небезпечний момент на дві команди в першому таймі. Гра йшла переважно між штрафними й захист значно переважав атаку.

У другому таймі активніше виглядав «Інгулець», якому перемога була більше потрібна. На 52-й хвилині реальний шанс забити втратив Козак. Артем Сітало з правого флангу зробив націлену передачу в штрафну на набігаючого партнера. Але Козак пробив у дотик трохи вище поперечини. Згодом Шарай також не влучив у ціль здалеку, а з класним пострілом через себе від Ковальова впорався голкіпер «Вереса» Когут. У гостей був єдиний шанс вирвати перемогу на 87-й хвилині. Та Шестаков, якого партнери вивели сам на сам із голкіпером, невдало прийняв м’яч і той став легкою здобиччю Гальчука.

Фінальний свисток зафіксував цілком логічну нульову нічию.

Олександрійці в виїзному матчі у Львові із «Рухом» вважалися фаворитами, оскільки ведуть боротьбу за місце в єврокубках, а суперники – лише за виживання. І перш за все команда Леоніда Кучука, яка ще не повністю оговталася від наслідків епідемії короновірусу й зіграла два дні тому кубковий поєдинок із додатковим часом із «Зорею», намагалася не пропустити. Достатньо сказати, що свій перший удар у напрямку воріт Білика господарі поля нанесли зі штрафного лише в середині другого тайму. Гості ж видали прекрасний кубковий матч у Харкові, але більшість його героїв залишилися в запасі. Підопічні Юрія Гури і на «Арені Львів» виглядали значно активнішими в атаці, більше контролювали м’яч, але пробитися крізь щільні захисні редути конкурентів було надзвичайно складно. Після класної передачі Дубри у першому таймі злету пробивав Мірошниченко, але трохи не влучив. Ще декілька ударів наших земляків заблокували захисники. Та й колишній голкіпер олександрійців, а нині воротар «Руху», Юрій Паньків діяв гранично надійно.

Взагалі ж, небезпека біля обох воріт виникала нечасто. І голкіпери більше спостерігали за грою, ніж були в ній задіяні. В цілому, ставка на захист львів’ян себе повністю виправдала. Гості ж в атаці так нічого й не вигадали.

В цьому не надто видовищному протиборстві також, як і в поєдинку «Інгульця» з «Вересом», була зафіксована «суха» нічия – 0:0.

Наразі, «Інгулець» із 9-ма очками посідає 13-те місце, випереджаючи ФК «Маріуполь», який йде останнім, шістнадцятим, на п’ять очок. ФК «Олександрія» йде шостим із 20-ма очками, відстаючи від «Ворскли», яка посідає третю сходинку на чотири пункти. Лідери УПЛ, київське «Динамо» та донецький «Шахтар», свої матчі в цьому виграли у «Маріуполя» - 3:2 та «Десни» - 4:1.

Отже, кияни зберегли за собою перше місце, випереджаючи «гірників» на три очки.