Ексчиновницю з Кіровоградщини викликають до НАЗК

Перегляди: 1448

Колишню керуючу справами виконавчого апарату Кіровоградської обласної ради Наталію Тимофієву викликають у НАЗК у зв’язку з порушенням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Про це повідомляє кореспондент CBN з посиланням на сайт Національного агенства з питань запобігання корупції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Антикорупційний орган вимагає від ескчиновниці надати пояснення з приводу можливого порушення антикорупційного законодавств. Жінка має прояснити ситуацію щодо встановленого факту конфлікту інтересів.

Так, у ході позапланового фінансового аудиту діяльності обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник» Кіровоградської обласної ради встановили факт можливого порушення антикорупційного законодавства. Зокрема, 18 грудня року Наталія Тимофієва користувалась автомобілем марки Renault Megan. Ним керував її чоловік Сергій Тимофієв (водій комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник» Кіровоградської обласної ради). Це підтверджується підписом експосадовиці на подорожньому листі від 18.12.2020 року №795. Враховуючи близькі родинні стосунки з водієм, це може свідчити про можливий реальний конфлікт інтересів.

Також під час вивчення розпоряджень голови Кіровоградської обласної ради «Про преміювання» за грудень 2020 року встановили, що Наталя Тимофієва подавала службові записки з визначенням розміру премії у відсотках для працівників виконавчого апарату, в тому числі і для себе. Це може свідчити про можливий потенційний конфлікт інтересів.

У липні нинішнього року за цими фактами провели службове розслідування, а Наталію Тимофієву звільнили з посади.

Не погоджуючись з цим жінка подала позов до Кіровоградського окружного адміністративного суду. 13 липня 2021 той визнав протиправним та скасував розпорядження голови Кіровоградської обласної ради від 14 квітня 2021 року №116-гр «Про проведення службового розслідування». На даний час апеляційну скаргу Кіровоградської обласної ради на рішення суду першої інстанції розглядають у Третьому апеляційному адміністративному суді.

https://cbn.com.ua/2021/10/27/prymyrylas-z-poterpilym-na-posadu-v-kirovogradskij-oda-pretenduye-zhinka-yaku-zatrymuvaly-na-habari/