Жителів Кропивницького закликають не складати листя та гілки на сміттєвих майданчиках

Перегляди: 688

Через складене на сміттєвих майданчиках листя та інші зелені відходи машини ТОВ «Екостайл» змушені робити додаткові ходки.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомила прессекретарка підприємства Неля Желамська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наразі об’єм зеленого сміття у приватному секторі складає 80 відсотків. У спальних мікрорайонах — 60%. Це перша осінь, коли ввели штрафи за спалювання листя. Це позитивна динаміка. Натомість це листя опинилось на майданчиках, де стоять контейнери. Інтенсивність вивезення відходів почалась збільшуватись з серпня цього року. Якщо порівнювати з червнем, то кількість ходок, які робить автомобіль, зросла на 160.

Ще одна проблема — це те, що листя та інші зелені відходи легкі. Відповідно автомобілі возять повітря, і замість 7 тонн машина завозить на вагову до 4-5 тонни. У зв’язку з цим компанія звертається до жителів міста з проханням не вивозити листя та інші зелені відходи на сміттєві майданчики. ЇХ можна вивезти на міське сміттєзвалище. Там їх приймають безкоштовно», — зазначила Неля Желамська.