ФК «Олександрія» впевнено здолав «Металіст 1925»

Перегляди: 650

    Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

  1. У першому матчі 14-го туру Української Прем'єр-Ліги олександрійці на стадіоні «Ніка»приймали харківський «Металіст 1925».

У стартовому складі олександрійців, окрім травмованих, не було Спінеллі та Калюжного. Їх замінили Устименко та Мустафаєв, які відзначилися у воротах харків'ян у кубковому двобої. До речі, після кубкового фіаско від олександрійців - 2:5, команда Валерія Кривенцова зазнала нищивної поразки в чемпіонаті від «Зорі» - 1:6. Так що до Олександрії «25-ті» приїхали з надієї на реванш та реабілітацію в глазах власних уболівальників. Олександрійці не перемагали в чемпіонаті в чотирьох матчах поспіль. Так що господарям також потрібно було вигравати.

У першому таймі краще виглядали підопічні Юрія Гури, які більше контролювали м'яч і напружували захист суперників. Гості ж, на відміну від кубкового двобою, намагалися грати других номером. Але небезпеки біля воріт Олега Білика харків'яни не створювали. У господарів класно в середній лінії виглядали Мустафаєв і Рибалка. Саме від центральних хавбеків надходила найбільша загроза воротам Дениса Шеліхова. Досвідчений Рибалка спочатку пробив у стійку воріт суперників, а згодом видав блискучий пас в штрафну на Кірюханцева. На 33-й хвилині, Сергій своєю передачею залишив не при справах весь захист суперників, а Ігор зовнішньою стороною стопи вразив дальній кут -1:0.

І,після першого тайму, перевага господарів поля виглядала цілком логічною.

Другий тайм команди розпочали на зустрічних курсах. Та удари блокувалися захисниками й до сейвів голкіперів справа не доходила. А на 68-й хвилині, після проходу та передачі Западні, Марлісон не влучив у ворота метрів із десяти. За хвилину Устименко не зміг пробити Шеліхова з меж штрафної.

В середині першого тайму Юрій Гура замінив Сергія Рибалку, який пробів відміний матч, на Демченка. Це повинно було зберігти компактність на центральному плацдармі. А вихід на поле Спінеллі та Кожушка, замість Кірюханцева та Устименка, повинен був додати швидкості в атаці. І на 74-й хвилині Демченко виправдав тренерську довіру. Олександр зробив націлену подачу з кутового, а Каспарс Дубра виграв боротьбу в опікунів у штрафному майданчику й головою вразив ціль - 2:0.

На цьому олександрійці не зупинилися й продовжували напружувати захист конкурентів і голкіпера Дениса Шелікова. І з чималими труднощами гості не дозволили нашим землякам забити втретє. Натомість, Олег Білик у гру по перерві майже не вступав. Наприкінці матчу свої шанси забити третій гол у одній атаці мали Кожушко та Дришлюк. Але Шеліхов і захисники харків'ян нейтралізували загрози власним воротам. А вже у компенсований час двічі блискуче зіграв Олег Білик, який не дозволив Батюшину та Квірквелії забити гол престижу. 

Фінальний свисток зафіксував закономірну перемогу команди Юрія Гури - 2:0, яка закріпилася на шостій сходинці турнірної таблиці.