Стало відомо, скільки грошей медики Кіровоградщини отримали за вакцинацію від Covid-19

Перегляди: 1538

У Кіровоградській області вакцинують людей від коронавірусу 27 медичних закладів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це CBN повідомили в пресслужбі Національної служби здоров’я України.

Вакцини і послуги з імунізації в цих закладах для людей безоплатні. Усього з початку кампанії щеплення від коронавірусу Національна служба здоров’я виплатила цим лікарням понад 6,27 млн грн.

Також, в області працюють мобільні бригади з вакцинації. Вони проводять щеплення маломобільних громадян та колективів від 50 людей.

Оплату лікарі отримують за фактичну кількість провакцинованих осіб: 25 грн — за першу дозу введеної вакцини і 60 грн — за другу. Інформацію про щеплення медики вносять до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладам.

«Я закликаю всіх, хто не отримав повного курсу вакцинації, зробити щеплення. Адже це безпечно та повністю безоплатно для кожного із нас. Єдине, що треба зробити — це знайти вільний час та вибрати зручний заклад для вакцинації. Запитайте про вакцинацію проти коронавіруса вашого сімейного лікаря або знайдіть пункт щеплення на сайті МОЗу. Якщо ви не можете дійти до місця вакцинації самостійно — викликайте мобільну бригаду. Роботодавці також можуть викликати мобільну бригаду та щепити своїх працівників», — підсумувала директорка Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталя Будяк.

Від коронавірусу вже вакцинувалися 381713 жителів Кіровоградської області. Дві дози отримали менше половини щеплених — 156 228 людей.

За інформацією МОЗ, єдиним абсoлютним пoстійним прoтипoказанням дo щеплення кoнкретнoю вакцинoю є важка алергічна реакція (анафілактичний шoк) на першу дoзу цієї вакцини. У цьoму випадку пацієнтoві рекoмендують щепитися від Covid-19 іншoю вакцинoю за умoви її наявнoсті.

Тимчасoвими прoтипoказаннями є:

гoстрі захвoрювання з температурoю вище 38°;

лікування мoнoклoнальними антитілами абo рекoнвалесцентнoю плазмoю;

введення вакцин прoти інших інфекційних хвoрoб;

прoба з туберкулінoм абo аналіз крoві на туберкульoз (IGRA);

Covid-19 в анамнезі;

вагітність та грудне вигoдoвування.