У Кропивницькому відзначили лауреатів премії «Духовний скарб Кіровоградщини» (фото)

Перегляди: 642

Сьогодні, 9 листопада, у Кропивницькому вшановували працівників культури та майстрів народного мистецтва, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В залі філармонії зібрались ті, чий творчий внесок у розвиток національної культури заслуговує на слова щирої вдячності.

«Культура – це люди. Талант – це дар Божий, тому що найскладніше і найпростіше, можливо, доторкнутися струн душі словом, піснею, танцем, а ви це робите. Нехай Бог дарує вам здоров’я, натхнення, творчих задумів. Нехай у ваших родинах буде затишок», - звернулась до присутніх голова Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна.

«Вітаю вас з професійним святом. Хочу подякувати за вашу працю, за збереження нашої духовної скарбниці», - привітав присутніх голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга.

З нагоди професійного свята в філармонії урочисто відзначили лауреатів обласної премії «Духовний скарб Кіровоградщини».

Степовим орлом за внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва вшанували художнього керівника академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Антоніну Червінську.

У номінації «За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва» був відзначений художній керівник Копенкуватського будинку культури Анатолій Форманчук.

Диплом лауреата за вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини отримав заступник директора обласного краєзнавчого музею Павло Рибалко.

Нагрудним знаком за внесок у розвиток бібліотечної справи була відзначена директорка ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська.