Чат-бот для виявлення «закладок» приніс у Кропивницькому перший результат (фото)

Перегляди: 1422

У вівторок, 9 листопада, завдяки чат-боту DrugHunters патрульні знайшли у Кропивницькому першу «закладку».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє CBN з посиланням на пресслужбу патрульної поліції.

«На чат-бот надійшло звернення про підозрілий згорток, захований у трубі огорожі. Це була “закладка”», — повідомили у пресслужбі.

Пакунок з наркотиками знайшли фактично у центрі міста — на вулиці Преображенській.

Довідка. Чат-бот DrugHunters (мисливці за наркотиками) створений спеціалістами патрульної поліції для боротьби з розповсюджувачами наркотиків — так званими «закладчиками». Він працює по всій Україні.

За допомогою чату можна анонімно повідомити патрульним про виявлення як наркотичних речовин, так і самих закладників.

Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи закладника, достатньо відкрити програму у своєму Telegram і розпочати діалог.

Після початку розмови потрібно вказати населений пункт, адресу, за якою побачили потенційного зловмисника; опис місця, де, на думку заявника, може бути «закладка» (труби, клумба, лавочка тощо).

«Для того, щоб правоохоронці швидше виявили "закладку", надішліть геолокацію й додайте фото або відеоматеріали. Після отримання повідомлення про знахідку або ймовірного "закладника", патрульні виїжджатимуть на місце і перевірятимуть інформацію», — наголосили у пресслужбі патрульної поліції.