У Кропивницькому із заявлених 355 маршруток пасажирів возять максимум 110

Перегляди: 2026

На роботу у Кропивницькому щодня виїжджають 110 з 355 заявлених у договорах з міськрадою маршруток.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Такі дані під час пресконференції в CBN оприлюднив головний спеціаліст управління транспорту та зв’язку Кропивницької міськради Валерій Пугач.

«Ми з' ясували, що в середньому реальна наповнюваність салонів маршрутних таксі складає 14 осіб, що дає нам можливість вирахувати тариф у 10 гривень за разову поїздку пасажира. При тарифі у 7 гривень кількість транспорту на маршрутах зменшується. У Кропивницькому зареєстровані 355 маршрутних таксі, але зараз виізжає приблизно 100-110», — розповів Валерій Пугач.

За його словами, суттєвому зменшенню пасажирського транспорту посприяли адекватні економічні причини та нестача водіів у Кропивницькому.

«Повірте, всі хочуть працювати, але вартість паливних матеріалів підскочила в декілька разів», — зазначив посадовець.

Іншої думки щодо невиїзду пасажирського транспорту на маршрути був Олег Плохов, представник ГО «Кіровоградське обласне об’єднання ветеранів “Ніхто, крім нас”»:

«Перевізники, коли роблять розрахунки, вони рахують собівартість на всі машини, а не на ті, що працюють фактично».

За його словами, наразі в місті лише один перевізник має в наявності всі заявлені маршрутні таксі. Це ПП «Автобаз-Кіровоград», який обслуговує маршрут №14.

«Інші перевізники фактично не мають тих транспортних засобів, за умови наявності яких вони вийграли конкурс», — розповів представник ГО.

На думку Олега Плохова, перевізники фізично не можуть виконувати свої зобов’язання, тому при розгляді питання підвищення тарифу це теж слід врахувати.

«На сьогодні в транспорті існує напівлегальна «сіра» схема. Я думаю, що прийшов час змінювати модель відносин управління з перевізниками», — підсумував він.

Нагадуємо, що у Кропивницькому чотири перевізники просять вдвічі збільшити тариф на проїзд у маршрутних таксі.