Голова комісії з обрання директора театру корифеїв прокоментував можливий плагіат одного з кандидатів

Перегляди: 775

Голова комісії з обрання нового директора театру імені Марка Кропивницького Анатолій Войний не вважає, що можливий плагіат одного з претендентів на посаду Олексія Дорошева може бути підставою для його дискваліфікації.

Про це він повідомив кореспонденту CBN

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Загалом законом про культуру нічого не заборонено. Все, що не заборонено, те дозволено. Особисто я не знаю ні Спінула, ні Дорошева, ні Компанійця, ні Скрипника. Хоча дехто із них у мене в друзях (на facebook, — Ред.). Переписку не веду. Мене цікавить театр, куди я ходжу на вистави, і мене цікавить усе, що відбувається навколо нього. Мені це не байдуже. Моя позиція буде видна завтра. Єдине, що в режимі турбулентності не може перебувати театр взагалі. Врешті-решт у театру має бути директор і художній керівник. Я бачив, що це програма Спінула і фактично Дорошева... Як ці думки будуть враховані, це залежить від членів комісії при голосуванні. Все інше — то будуть емоції. Мені головне, щоб завтра засідання комісії відбулось — прозоро, чітко, при засобах масової інформації», — наголосив Анатолій Войний.

- Чи може бути такий факт підставою для дискваліфікації кандидата?

- Це законом про культуру не передбачено. Немає такого, щоб можна було зняти. Керівник театру має бути з особистою думкою. Але що вплинуло на його рішення написати програму і як воно було, не знаю. Що будуть говорити і як враховуватимуть цю обставину члени комісії, теж невідомо. Їх думкою, до речі, я заздалегідь також не цікавлюся.

- Чи будете ви, як голова комісії, озвучувати цей факт?

- Я думаю, озвучать до мене... Але питання не в тому стоїть. Мені головне, щоб засідання комісії пройшло у законному руслі. Це перше. І друге, щоб не впливала на членів комісії думка зали. Вона може бути врахована, але вирішують все ж таки члени комісії. 

Дивовижний збіг тексту свого та Олексія Дорошева мотиваційних листів прокоментував колишній кандидат на посаду директора театру корифеїв Ігор Спінул

«Радий, що не я один побачив, що такі проблеми існують в цьому театрі, і хочуть їх вирішити. Театру дійсно потрібен і маркетинг грамотний, і піар, і реклама. Те, що театру потрібні дитячі студії, взагалі не обговорюється. Я не знаю, як так сталося. Ці питання всі давно вже дуже актуальні, і я певен, що моя презентація буде схожою на презентації інших конкурентів теперішніх. Ніякого тексту я нікому не передав. Якщо він до вас потрапив, це ж легко всім знайти його. Якщо він все це реалізує, мені прикро не буде. Якщо він стане директором».

https://cbn.com.ua/2021/11/16/kandydat-na-posadu-dyrektora-teatru-koryfeyiv-spysav-u-poperednogo-motyvatsijnyj-lyst/

Нагадаємо, попередній конкурс на посаду директора скасували через те, що основні кандидати — Ігор Спинул та Євген Курман — відкликали свої кандидатури.

https://cbn.com.ua/2021/11/05/na-posadu-dyrektora-teatru-koryfeyiv-pretenduyut-try-kandydaty-foto/