Льотна академія в Кропивницькому збирається залучити до ремонту фігуранта кримінальних проваджень

Перегляди: 4593

Держава виділила гроші на завершення ремонту навчального корпусу №1 Льотної академії, який почали наприкінці 2018 року.

Про це повідомляє кореспондент CBN з посиланням на сайт Prozorro.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Незважаючи на те, що у 2019 році за певні обсяги ремонту підряднику заплатили 12 мільйонів гривень, вартість завершальних будівельних робіт перевищує 25 млн грн.

15 листопада на аукціоні за допомогою електронної системи закупівель Prozorro визначили підрядника, який буде виконувати капітальний ремонт будівлі навчального корпусу №1 Льотної академії Національного авіаційного університету. Переможцем обрали ТОВ «Монтажні системи», яке запропонувало найнижчу вартість робіт (25,7 мільйонів гривень), друге місце посіло ТОВ «Гідроелектроцентр» з пропозицією в 26,9 млн грн.

Читайте також: 70-річчя святкує Льотна академія у Кропивницькому (відео)

У разі підписання договору з ТОВ «Монтажні системи» це буде вже другий великій об’єкт будівництва, отриманий компанією у поточному році. Як ми повідомляли, реконструкцію Кропивницького ДЮЦу вартістю 59 мільйонів також виконує це підприємство.

За останні роки зазначена компанія кілька разів потрапляла у поле зору правоохоронців:

  • за фактом розтрати службовими особами Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА та посадовими особами ТОВ «Монтажні системи» бюджетних коштів, виділених для проведення капітального ремонту Кіровоградського обласного ЦДЮТ (кримінальне провадження №12016120020016136 ч. 3 ст. 191 КК України);
  • за фактом привласнення та розтрати посадовими особами Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА та службовими особами ТОВ «Монтажні системи» державних коштів, виділених з місцевого бюджету для проведення будівельно-ремонтних робіт об’єкту «Реконструкція системи опалення водопостачання житлового масиву по вул. Козачий шлях, смт. Онуфріївка, Кіровоградської області» (кримінальне провадження №120181200200003809 ч. 2 ст. 191 КК України);
  • за фактом внесення службовими особами Управління капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації та керівництвом ТОВ «Монтажні системи» завідомо недостовірних відомостей до офіційних документів у частині завищення вартості та об`ємів проведених ремонтних робіт під час ремонту ургентної операційної, яка знаходиться в корпусі №3 Кіровоградської обласної лікарні та реконструкції загальноосвітньої школи I-III ступенів №8 Світловодської міської ради Кіровоградської області (кримінальне провадження №12019120000000298 ч. 3 ст. 191 КК України).

Читайте також: СБУ оприлюднила докази хабарництва начальника Льотної академії у Кропивницькому (відео)

Проектно-кошторисна документація передбачає проведення у корпусі №1 робіт з утеплення фасаду, капітальний ремонт центрального входу та покрівлі, виконання внутрішніх робіт, монтаж системи пожежної сигналізації, а також благоустрій та озеленення території. Ремонт планують закінчити до 31 грудня 2022 року.

Це вже другий тендер на проведення капітального ремонту навчального корпусу №1 Льотної академії. Так, 11 вересня 2018 року між Льотною академією та ТОВ «Кіровоградський будівельний альянс» був укладений договір №30/18 на проведення ремонтних робіт. Їх вартість складала 28,8 млн грн, але до кінця грудня 2019 підрядник не встиг виконати роботи у повному обсязі. Дію договору не продовжили, підряднику перерахували 12 млн грн.

Читайте також: У Кропивницькому підозрюваного в хабарництві начальника Льотної академії випустять з-під варти

Враховуючи сплачені у 2019 році 12 млн грн, вартість капітального ремонту навчального корпусу збільшилась з 25 до 37 мільйонів гривень.