У Кропивницькому розповіли про результати реалізації проєкту «Амбасадори безпеки»

Перегляди: 805

У рамках проєкту «Амбасадори безпеки» жителі громад Кіровоградщини можуть вирішувати безпекові проблеми.

Про це йшлося під час брифінгу в CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проєкт передбачає проведення просвітницьких, безпекових та навчальних заходів, а також діалогових майданчиків задля вирішення локальних проблем.

«Хочу поділитися з вами нашими успіхами. Перший приклад — це село Цибулеве, де працювала наша маленька громада. В селі була проблема з освітленням, вже вчора ми отримали інформацію, що там встановили на вулицях 60 ламп. На те, щоб це відбулося, знадобилося багато часу. Другий приклад — з Олександрійської громади, де активна команда «Амбасадорів безпеки» проводила опитування жителів громади та з’ясовувала їх важливі проблеми. Ще один приклад — з міста Кропивницького. Наша команда з’ясувала, де не були відновлені розмітки, тепер ця проблема вирішена», — зазначила координаторка проєкту «Амбасадори безпеки» Ірина Ткаченко.

За її словами, до проєкту долучилися команди з Кропивницького та територіальних громад Кіровоградської області, інших регіонів України, які пройшли навчання за темами взаємодії поліції та громади (Community Policing), втілення безпекових ініціатив, налагодження діалогу громада-влада-поліція.

«42 команди амбасадорів безпеки опанували методику дослідження безпеки у громаді САРО (Сканування, Аналіз, Реагування, Аналіз) та через використання інструментів участі вже вирішили конкретні проблеми безпеки дорожнього руху у своїй громаді, налагодили діалог громадськість-влада-поліція. Амбасадори безпеки системно проводять просвітницькі безпекові заходи та майстерки флікерів», — зазначила Ірина Ткаченко.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN

Амбасадори безпеки