БК «Кропивницький» здобув десяту поспіль перемогу

Перегляди: 1036

У чемпіонаті України з баскетболу серед чоловіків у Першій лізі сьогодні в спортивному залі ФФВ ЦДПУ ім..В.Винниченка відбувся другий поєдинок між кропивницькими баскетболістами та їх суперниками з БК «Кривбас-2». Нагадаємо, що вчора господарі майданчику переграли криворіжців із рахунком – 95:76. Але, якщо в суботу гостям удалося чинити гідний опір лідеру своєї групи, то в неділю боротьби не вийшло. Взагалі, ці два протиборства були схожі на поєдинки в минулому турі з херсонською «Авто-Плазою». Тоді також, після конкурентної боротьби в першому двобої, херсонці відверто «розсипалися» наступного дня. Теж саме відбулося з гравцями «Кривбасу-2». Нічого протиставити хлопцям Андрія Бабенка вони не змогли. Достатньо зазначити, що перша чверть закінчилася з рахунком – 28:9 на користь кропивничан. Захист криворіжців не встигав за стрімкими та результативними діями суперників, а в нападі – взагалі нічого не виходило. Та й невимушених помилок у хлопців Сергія Корабльова було забагато. Відверто не пішла гра в лідера гостей Антона Єрмакова, який вже після другої чверті, коли взагалі стало все зрозуміло, на майданчик не виходив. А ось капітан кропивничан Богдан Сосой не впорався з емоціями й спочатку отримав неспортивний фол і тут же за незгоду з рішенням арбітра – технічне зауваження. Як наслідок, Богдан, який встиг до цього зробити 3 асисти, був вилучений до кінця зустрічі. Так що з середини першої десятихвилинки господарі грали без свого головного плеймейкера. Але це не дуже вплинуло на дії нашої команди, яка зіграла злагоджено та в своє задоволення. У другій чверті підопічні Андрія Бабенка продовжували домінувати й вражати кільце суперників із різних дистанцій та положень. Гості ж взагалі набрали лише 4 очки. На велику перерву команди пішли за тридцяти п’яти очкової переваги господарів майданчику – 48:13.

Нічого особливо не змінилося й після великої перерви. Наставники криворіжців намагалися змінити хід подій за рахунок замін, але це не дуже виходило. Навіть номінальні резервісти кропивничан не поступалися своїм візаві й продовжували радувати своїх глядачів. Особливо хочеться відзначити юного Романа Потєєва, який провів свій найкращий за результативністю матч за БК «Кропивницький». На рахунку 14-ти річного баскетболіста 15 очок, 5 підбирань та 2 перехоплення. Та його товариш по юнацькій збірній України Остап Пашалок (5 очок, 3 підбирання, 2 перехоплення) також отримав достатньо ігрового часу й зробив свій суттєвий внесок у розгром конкурентів. Лише в останній п’ятихвилинці, коли Андрій Бабенко випустив на майданчик тих гравців, який мають менше ігрової практики, гостям удалося трохи скоротити відставання. Тим не менш, окрім Богдана Сосоя, всі кропивничани, які виходили сьогодні на майданчик, відмітилися влучними кидками: Антон Мельник (23 очка, 13 підбирань, 6 результативних передач, 3 перехоплення, 2 блок-шоти ), Олександр Хапун (10 очок, 4 підбирання, 2 передачі), Богдан Сосой (1 підбирання, 3 перехоплення), Іван Рибченко (7 очок, 2 передачі), Юрій Курячий (5 очок), Роман Потєєв (15 очок, 5 підбирань), Руслан Фортуна (14 очок, 4 підбирання, 3 перехоплення, 3 передачі), Костянтин Фомічов (3 очки, 3 підбирання), Остап Пашолок (5 очок, 3 підбирання, 2 перехоплення), Вадим Огородник (6 очок, 6 підбирань), Андрій Вербовий (1 очко). Фінальна сирена зафіксувала остаточний рахунок матчу 89:41 (28:9, 20:4, 23:13, 18:15). Це десята поспіль перемога команди Андрія Бабенка, яка, попри відсутність стабільного фінансування, продовжує радувати уболівальників і впевнено рухатися до стадії плей-офф.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.