На Кіровоградщині діти з рідкісною хворобою зможуть прожити на 15 років довше (фото)

Перегляди: 835

Кропивницька дитяча обласна лікарня отримала 12 дихальних апаратів, які допоможуть дітям з міодистрофією Дюшена продовжити життя на 15 років.

Про це повідомляє CBN з посиланням на пресслужбу Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нейро-м’язове захворювання Дюшена в області мають 11 дітей. Апарати для забезпечення їх дихання отримали за сприяння лікаря Мішеля Туссена, який очолює Центр терапії та дослідницької роботи з питань домашньої вентиляції легень і нервово-м`язових захворювань відділення реабілітації клініки Інкендааль у Королівстві Бельгія.

Ціна одного такого апарату сягає 500 тисяч гривень.

Довідка: Міодистрофія Дюшена — генетичне захворювання, що характеризується швидким прогресуванням м'язової дистрофії. Призводить до повної втрати здатності рухатися та в підсумку до смерті. Хворіють тільки чоловіки. Жінки можуть бути носіями гена. Середня частота прояву — 1 випадок на 10 000. Хвороба має досить різноманітну експресивність. Не є вродженою, а проявляється поступово, з віком дитини. Першими симптомами є відмова спинної мускулатури. Тривалість життя хворих — до 17-18, максимум до 21 року.