Євген Соболь розповів, як змінився Центральноукраїнський педуніверситет

Перегляди: 1165

Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка вже майже три місяці працює у новому форматі — замість 9 у виші залишилися 5 факультетів. Також ЦДПУ планує запровадити в області мережеву освіту.

Детальніше про зміни розповів CBN ректор університету Євген Соболь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На сьогодні відбулись певні структурні зміни в університеті — він працює у форматі п’яти факультетів. У планах — відкриття нових затребуваних спеціальностей, які користуються попитом у 21 столітті. На фінішному етапі введення в експлуатацію стадіону. У нас вже визначені орендні приміщення, які з вересня приносять дохід університету. Також ми уклали договори про співпрацю з об’єднаними територіальними громадами, коледжами міста та області. Наша мета — створити мережеву освіту і дати можливість навчатися абітурієнтам у межах місць їх проживання», — зазначив Євген Соболь.

У планах адміністрації, перш за все, зміцнити фінансове становище вишу, для цього уже активно надають комерційні освітні послуги та співпрацюють з міжнародними грантами. А також у закладі відкриватимуть групи для іноземців.

Довідка. Мережева форма здобуття освіти дозволить будувати індивідуальну траєкторію школярам, а також пропонувати учням цікавіші форми навчання. Її запровадження дає школі реальний інструмент для взаємодії із закладами культури, фізкультури і спорту, міжшкільними ресурсними центрами та іншими суб’єктами освітньої діяльності. Базовий заклад та партнер укладають договір, у якому визначають освітню програму та її компоненти, що забезпечуватимуться у взаємодії, механізми фінансування, використання ресурсів та інші умови їхньої співпраці.

https://cbn.com.ua/2021/11/22/kropyvnytskyj-yak-tsdpu-svyatkuvatyme-100-richchya-vid-dnya-zasnuvannya/