У публічних місцях Кіровоградщини перевірятимуть Covid-сертифікати

Перегляди: 1450

В Україні прийняли нові правила щодо адаптивного каратину. Зміни торкаються і регіонів, що знаходяться у «жовтій» зоні. Відтепер, для роботи у карантинних обмеженнях потрібно буде мати сертифікат про вакцинацію від короновірусу хоча б однією дозою або негативний ПЛР-тест.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду сьогодні, 24 листопада.

Наразі у жовтій зоні знаходяться лише дві області: Кіровоградська та Тернопільська.

«У “жовтому” рівні епідемічної небезпеки громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани тощо, можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу прийнаймі однією дозою або за наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання», — зазначив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами, це ж правило стосується і прийому відвідувачів. При виявлених порушеннях власники закладів будуть змушені виплатити штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Також був змінений період дії «жовтого» сертифікату — документу про наявність одного щеплення. Наразі він дійсний лише 30 днів до наступної вакцинації. Раніше такий сертифікат мав термін дії 120 днів.

Нові правила наберуть чинності через 7 днів після публікації на офіційному сайті МОЗ.