У Кропивницькому медики ковідних відділень отримають 300% доплати

Перегляди: 935

З листопада цього року Національна служба здоров’я України виплатить за одну команду, що працює на стаціонарі медзакладу – 634,3 тис. грн, що на 27% більше ніж у 2020 році.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це розповіла начальниця управління охорони здоров'я Кропивницької міської ради Оксана Макарук.

Згідно даних НСЗУ в обласному центрі у відділеннях допомоги пацієнтам з Covid-19 наразі працює 23 медичних команди. У тому числі 486 лікарів стаціонару, 834 робітники молодшого персоналу, 56 лікарів-анестезіологів та 52 лікаря-інфекціоніста, терапевта і педіатра.

За словами посадовиці, серед безкоштовних медичних послуг населенню у комунальних лікувальних закладах Кропивницького, ключовим пакетом в умовах пандемії залишається «Стаціонарна допомога пацієнтам з Covid-19».

Кропивничани, за умови підтвердженого діагнозу коронавірусної хвороби, мають право на безоплатні послуги, такі як: тестування на Covid-19, лабораторні та інструментальні дослідження, меддопомога відповідно до галузевих стандартів, киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до ШВЛ за необхідністю, медикаментозна терапія та знеболення за потреби, консультація лікарів інших спеціальностей.

Госпітальною базою для лікування хворих з коронавірусною інфекцією у Кропивницькому є Центральна міська лікарня.