Сергій Компанієць: «В Україні багато фахівців, які можуть очолити наш театр» (фото)

Перегляди: 1442

На другому конкурсі на посаду директора - художнього керівника театру ім. М. Кропивницького — знову нікого не обрали.

Детальніше про минуле та майбутнє театру корифеїв розповів один із претендентів на посаду Сергій Компанієць під час пресконференції в CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Минуле керівництво театру в якийсь час не знайшло спільної мови з більшістю колективу. Під час підготовки до другого конкурсу колектив показав червону картку Євген Курману і він покинув театр. І на сьогодні постать Євгена Скрипника сприймається як людини, яка продовжує справу Курмана. Якщо він стане керівником, то йому перейде весь негатив, який був стосовно попереднього керівництва. Рішенням цієї проблеми може бути лише запрошення до керівництва людини «поза», — зазначив Сергій Компанієць.

За його словами: “Кандидати, які брали участь у попередньому конкурсі, тепер мають шанс зробити крок у наступному. Якщо будь-хто з претендентів очолить театр, то це призведе до катастрофи. Перемога Олексія Дорошева призведе до того, що молоді актори підуть з театру”.

«Я спілкувався з кількома акторами з нашого театру і вони особисто мені це сказали. У нас маленька кількість талановитих акторів. Розглянемо ситуацію, якщо на цю посаду прийде Євген Скрипник. Він є одним з провідних акторів, який зараз грає головні ролі в багатьох виставах. Євгена можуть надалі не запрошувати на головні ролі, тому що це конфлікт інтересів стосовно і його дружини, яка теж займає важливе місце в театрі як актриса. У будь-якому випадку той негативний градус, який є в колективі, він підніметься», — коментує Сергій Компанієць.

Стосовно майбутніх планів Компанійця — він не збирається брати участь у наступному конкурі. А присвятить свій час розробці театральних проєктів.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN