У Кропивницькому влаштували акцію проти домашнього насильства (фото)

Перегляди: 1019

Кропивницький долучився до акції «16 днів проти насильства», яка щорічно проходить в Україні з 25 листопада по 10 грудня.

Примітка. Домашнє насильство – це протиправні дії або бездіяльність у формі психологічного, фізичного, економічного або сексуального насильства, що вчиняються у визначеному колі осіб, незалежно від місця їхнього проживання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На площі перед міськрадою розгорнули фотовиставку «Річ у тім». На ній зображені відомі українці, вони демонструють речі, за допомогою яких може бути вчинено насилля — шарфик, подушка, самокат, стілець та навіть скрипка.

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу і говорити голосно про домашнє насилля. Люди не мають мовчати. Нас дуже довго виховували і навчали, що “сміття не можна виносити з дому”, що “б’є значить любить”, що це нормально. Ці стереотипи стримують людей терпіти, тому ми говоримо про те, що є державні служби, громадські установи, які допоможуть вирватися з цього кола. Але про це треба казати. Досить часто ми бачимо картинку успішної родини, але рідко знаємо, що відбувається за зачиненими дверима. Завжди знайдуться ті, хто допоможе», — зазначила начальниця відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції області Оксана Білоброва.

В рамках акції перехожим роздавали помаранчеві ґудзики, як символ протидії домашньому насильству.

Якщо ви, раптом стали заручником такої ситуації, ви можете звернутися до поліції, суду, центру безоплатної правової допомоги, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у правах дітей, притулку для постраждалих від домашнього насильства, кризового центру, громадської та релігійної організації й медичних установ.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN