Гайворонська лікарня збирає гроші на балони з киснем

Перегляди: 1190

Лише п’ять балонів з киснем залишилося на балансі Гайворонскої центральної міської лікарні, що на Кіровоградщині. Щоб забезпечити усіх кисневозалежних пацієнтів наразі використовують 29 кисневих концентраторів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це йдеться на Facebook-сторінці Гайворонської міської ради.

У відділенні анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для важких хворих використовують медичний кисень з балонів, потреба в яких нараховується десятками на добу. Вартість одного балона – 500 гривень, і це без видатків на доставку. Часто його вистачає лише на декілька годин кисневої підтримки одного пацієнта.

«Обсяг коштів на рахунках лікарні щоденно зменшується пропорційно з об’ємом використаного кисню, кількості медикаментів, виробів медичного призначення (шприці, системи для крапельниць), засобів індивідуального захисту медичних працівників та дезінфікуючих і антисептичних засобів. Лише на ці цілі за останні 2 місяці лікарня витратила понад пів мільйона гривень. Такими темпами навіть існуючі резерви коштів дуже швидко вичерпаються», – кажуть у лікарні.

Для того, щоб закупити необхідні кисневі балони, адміністрація влаштувала благодійну акцію: «Допоможи: заможний – бідному, здоровий – хворому!», яка стартувала ще 18 листопада. Також у лікарні відкрили благодійний рахунок, щоб кожен бажаючий міг допомогти не виходячи з дому.

Банк – АТ КБ ПриватБанк

р/р– UA973052990000026004045107202  

код ЄДРПОУ – 38817151

У разі внесення грошової допомоги на рахунок лікарні через термінал АТ КБ ПриватБанк – потрібно набрати номер послуги 1001.