«Інгулець» мінімально поступився «Шахтарю» (фото)

Перегляди: 713

Підопічні Сергія Лавриненка провели гарний другий тайм, але відіграти гол, який пропустили до перерви, не змогли - 0:1.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У матчі 16 -го туру Української Прем'єр-Ліги петрівський «Інгулець»на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому приймав донецький «Шахтар». Гостям, після вчорашньої перемоги київського «Динамо» над «Минаєм», потрібна була перемога для того, щоб наздогнати головних конкурентів у турнірній таблиці. Ну а петрівчани ведуть відчайдушну боротьбу за збереження місця в еліті й кожне очко для наших земляків дуже вагоме. Після матчу з «Інтером» у Лізі чемпіонів Роберто де Дзербі, який не міг керувати діями підопічних у тренерській зоні через дискваліфікацію, провів ротацію складу. На полі в стартовому складі вийшли Судаков, Мудрик, Корнієнко, Маркос Антоніо. У господарів через дискваліфікацію гру пропускав Бартулович, а Сітало не грав через ушкодження.

З перших хвилин «гірники» пішли вперед великими силами, а петрівчани сконцентрувалися на захисті власних воріт. І захищалися хлопці Сергія Лавриненка великими силами, перекриваючи зони та недозволюячи конкурентам виходити на ударні позиції. І все ж двічі голкіпер «Інгульця» Гальчук продемонстрував свою майстерність. Спочатку воротар господарів ногою відбив удар Тете, а згодом парирував удар Педріньо. Але на 32-й хвилині пройшла передача за спину від Додо, а Тете скористався позиційною помилкою Ковальова, вискочив сам на сам із Гальчукок і влучно пробив у дальній кут - 0:1. До перерви «гірники» більше не забили. До того ж господарі мали свій шанс зрівняти рахунок. Після подачі з правого флангу головою пробивав Ілля Коваленко. Трубін зіграв надійно.

На другий тайм, замість Ковальова, Шарая та Асмелаша, на поле в «Інгульця» вийшли Смоляков, Козак і Салем. І доволі несподівано підопічним Сергія Лавриненка вдалося вирівняти гру. Господарі сміливіше йшли в контратаки й при цьому не дозволяли грізним суперникам особливо загожувати воротам Гальчука. Мали шанс петрівчани зрівняти рахунок. Після подачі зі штрафного з правого флангу декількох сантиметрів не вистачило Павлову, щоб завдати влучного удару. При цьому заміни гру донетчан особливо не підсилили. Ініціативою гості володіли, але до небезпечних моментів справу не доводили.

Наприкінці матчу «Інгулець», навіть, пішов на фінальний штурм. І декілька разів петрівчани створювали небезпеку біля воріт Трубіна. Та все ж віце-чемпіони України відбили цей натиск і здобули важку мінімальну перемогу. Фінальний свисток зафіксував рахунок - 0:1.

Фото Ігоря Філіпенка