Депутати обласної ради не підтримали зміни до бюджету на 2021 рік

Перегляди: 1210

На пленарному засіданні Кіровоградської обласної ради депутати від Слуг народу, ОПЗЖ та РПЛ не підтримали зміни до бюджету на 2021 рік, який подала обласна державна адміністрація.

Серед найактуальніших, - виділення 32 мільйонів гривень на придбання обладнання для онкодиспансеру. Яке є обов’язковою умовою для отримання пакету від НСЗУ в 2022 році, і депутати про це знали

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні був останній день, остання можливість придбати техніку для опромінення, лікування онкохворих. Це означає, що з 1 січня онкохворі, а їх дуже багато, не зможуть отримати пакет безкоштовних послуг. Окрім цього, доведеться скоротити близько 170 працівників медичного персоналу. Завтра вже пізно», — зазначив депутат обласної ради Костянтин Яриніч.

За його словами, сьогодні була поставлена остання крапка в цьому процесі.Всі міжнародні торги вже пройшли.

«У нас є переможець з яким я повинен укладати договір. Якщо гроші не виділені, то, звичайно, ніякого договору я підписати не можу і всі торги є юридично не підтвердженими. За це ми, звичайно, можемо заплатити певні кошти із обласного бюджету, але ж головне не це. Головне те, що ми втрачаємо можливість заключити пакети медичної допомоги і на Кіровоградщині не буде існувати променева терапія. По іншому я коментувати це не можу», — зазначив Костянтин Яриніч.

Представник партії «ОПЗЖ»Вадим Волканов відмовився телефоном коментувати цю ситуацію.

Додзвонитися до представників партії «Слуга народу» Ігоря Волкова та радикальної партії Олега Ляшка кореспонденту CBN не вдалось.