До 70% коштів зможе компенсувати нова програма для утеплення ОСББ

Перегляди: 543

Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» представив сьогодні заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун. Програма, що розрахована на утеплення будинків ОСББ, містить два пакети: «Легкий» і «Комплексний».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомив заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун.

За його словами, ключова мета програми - це утеплення житлових будинків панелями, заміна комунікацій житлових будинків в підвальних приміщеннях та утеплення підвалів, ремонт покрівлі, встановлення пластикових вікон у під’їздах. Деякі ОСББ вже доєдналися до нової програми «Енергодім»:

«Для того, щоб програма повністю ефективно працювала в нашому місті, потрібно підписати меморандум про співпрацю між державною установою, фондами ефективності та Кропивницькою міською радою. Ця програма передбачає співфінансування з державного бюджету на роботи, які будуть зроблені по проєкту. Проєкт будуть готувати під кожне ОСББ та по кожному житловому будинку в об’єднанні. Наприклад, фінансування максимального пакету “Комплексний” буде направлено на усі дії, пов'язані з утепленням будинку. Відповідно до цього пакету, до 70% співфінансування буде йти з держбюджету», - розповів Олександр Вергун.

«Залишкові 30% повинні сплачувати мешканці будинку, або, якщо у них немає можливості, залучити кредитні ресурси, які є і з доволі привабливими відсотками. А також можлива участь коштів міського бюджету. Про що саме і буде зазначено в тій програмі, яку ми готуємо на 2022 рік і також міськрада буде брати участь у цих 30% витрат», - зазначив заступник міського голови Кропивницького.

За словами посадовця, програмою «Енергодім» скористатися зможуть виключно ОСББ. Він закликав жителів міста створювати свої об'єднання власників житлових та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, для того, щоб мати можливість брати участь у таких програмах.

Читайте також: ОСББ Олександрії частково відшкодують «енергоефективні» кредити