Сміттєпереробний завод у Кропивницькому поки не будуватимуть

Перегляди: 1347

На сьогодні у Кропивницькому немає економічно-обґрунтованої моделі сміттєпереробного заводу.

На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович сьогодні, 2 грудня, під час звіту за результатами своєї діяльності у 2021 році.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Коли в нас був прем’єр міністр, він пропонував нам спробувати адаптувати модель сміттєпереробки, щоб наше місто було приймаючою стороною. Нам більше не потрібно екологічних загроз. Ми не можемо прийняти від інших міст сміття в кількості 100 тисяч тонн. Але це не значить, що ми не повинні працювати з нашим полігоном сміттєвих відходів. У нас там контрольована монополія. Ми зменшили геометрію полігона та обмежили з нього доступ. Сміття не валяється по прилеглому району. Немає запахів. Ми збираємо біогаз, який концентрується в нижчих шарах. Ми займаємося рекультивацією та розводимо каліфорнійських черв’яків. Значна частина землі на полігоні віддається на сільськогосподарську обробітку. Проводиться сортування», — наголосив Андрій Райкович.

Посадовець зазначив, що за 2021 рік на полігоні не було жодного загоряння.