У Кропивницьку лікарню швидкої допомоги куплять новий діагностичний апарат

Перегляди: 586

Міську лікарню швидкої допомоги забезпечать сучасним потужним обладнанням, яке дасть можливість хірургам робити операції безболісно.

Про це сьогодні, 2 грудня, повідомив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час звіту за результатами своєї діяльності у 2021 році.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За останній час в лікарні з’явився УЗД апарат експертного класу. Також у ній провели капітальний ремонт даху, який не виконували майже 50 років. Наразі триває ремонт операційного блоку в рентгенологічному відділенні.

За словами директора лікарні швидкої медичної допомоги Олександра Іванова, для закладу потрібен літотриптор - універсальний компактний апарат з дуже високою якістю зображень для загальної ультразвукової діагностики, локалізації і контролю процесу дроблення каменів.

«Це рішення має бути підтверджене бюджетними можливостями, рішенням виконавчого комітету і депутатами міської ради. Ми повинні за це проголосувати. Тому за програмою про розвиток медичної галузі, яку ми розглянемо в січні 2022 року в обов’язковому порядку, виділять гроші на технологічну базу міської лікарні швидкої допомоги. Сучасне обладнання надасть можливість нашим хірургам безболісно робити операцію. Наша лікарня повинна бути кращою в регіоні», — наголосив міський голова.