Чи відповідає вода у джерелах Кіровоградщини державним стандартам: анонс прес-конференції

Перегляди: 1292

З майже 50 проб води із джерел Кіровоградщини, лише декілька відповідали державним стандартам чистої питної води.

Кожен десятий мешканець окремих громад області, висловив занепокоєння зникненням води у підземних джерелах та відсутністю централізованого водозабезпечення. Ці та інші дані, отримані громадською організацією «Флора» під час моніторингу, а також перелік рекомендацій від громад для органів місцевого самоврядування будуть представлені на прес-конференції. Захід відбудеться 7 грудня 2021 року з 11:00 до 12:00 у прес-центрі CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівник аналітично-дослідного відділу громадської організації «Флора» Володимир Бочаров-Туз презентує результати аналізів води, які провели протягом 2021 року, з водних джерел дев’яти громад Кіровоградської області.

Крім того, присутні зможуть ознайомитись з результатами соціологічного дослідження щодо виявлення проблем у водозабезпеченні та водовідведенні.

До участі у прес-конференції також запрошені представники державних інституцій, відповідальних за різні аспекти реалізації права на доступ до чистої питної води та ефективних послуг водовідведення.

Захід відбудеться в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції. Думки, висновки чи рекомендації належать організаторам і не обов’язково відображають погляди уряду Швеції. Відповідальність за зміст несе виключно ГО «Флора».

11:00 7 грудня, Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, прес-центр CBN (третій поверх ТЦ «Реал»).