Діджиталізація. Стільки в цьому слові...

Перегляди: 1708

Написано під враженнями від телеграм-каналу голови ОДА Марії Чорної.

Коли найголовніша — принаймні формально — представниця Володимира Зеленського на Кіровоградщині Марія Чорна завела свій телеграм-канал, я не те щоб дуже зрадів, але зацікавився. «Тут публікуватиму всі найважливіші новини для тих, хто цінує власний час і хоче отримувати інформацію швидко. А також ділитимусь власними думками про події на Кіровоградщині. Приєднуйтесь!» - пояснила о 20:23 7 липня в своєму першому пості голова ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Приєднався.

І тут мені о 21:03 того ж вечора ще одна звістка від Марії Чорної: «Друзі, ми так активно вболівали за наших хлопців під час EURO-2020! А зараз маємо підтримати бейсболістів із Кіровоградщини, які у складі збірної вибороли путівку на чемпіонат Європи!»

Вже це мало б насторожити. (Нічого не маю проти бейсболу. Просто я цю новину міг би і в іншому місці прочитати.) Але я, наївний, чекав «найважливіших новин» і «думок».

8 липня з самого ранку Марія Чорна привітала мене й решту підписників з Днем сім’ї. Спасибі. 9-го очільниця ОДА нарешті перестала стежити за спортивними подіями і святкувати: «Завдяки програмі Президента Володимира Зеленського "Велика реставрація" Кіровоградщина отримала додаткові інструменти для розбудови регіональної інфраструктури.

Абсолютно впевнена в тому, що використати цей шанс ми маємо на 100%. Усі можливості для цього є, залишилось найвідповідальніше - якісно реалізувати заплановані проєкти.

Звісно, щоб досягнути максимального результату, потрібна командна робота. Тож сподіваюсь, що колеги з профільних структурних підрозділів розділять мою позицію і працюватимуть на повну потужність». Набір нейтральних фраз ні про що. Правда, грамотно.

Приблизно в такому режимі минуло кілька місяців. Звістки про спортивні результати, привітання зі святами, пости про «Велике будівництво» (і навіть іноді зі вказанням цілком конкретних місць, де це будівництво відбувається). Марія Чорна встигла «попрацювати» і на Олімпіаді в Токіо. Оглядача CBN Юрія Ілючека переплюнути їй не вдалося, однак про головні події найбільших спортивних змагань світу вона повідомляла регулярно.

17 вересня Марія Чорна гордо заявила: «Не кидаю слів на вітер. Пообіцяла, що Кіровоградщина матиме свій туристичний чат-бот, і ось він уже є. Його створили спільно з газетою "Кіровоградська правда". І на це не було витрачено ні копійки бюджетних коштів».

Може, краще б витратили? Не працює бот.

2 грудня голова ОДА заслухала звіт мера Кропивницького Андрія Райковича і написала: «У Кропивницького з таким очільником та підтримкою держави є всі шанси за рівнем комфорту увійти в першу п’ятірку». Райкович відповів у інтерв’ю «УЦ»: «Нічого проблемного у тому, що жінка очолює обласну адміністрацію, немає. І я сприймаю Марію Володимирівну шанобливо. Але не можу сьогодні оцінювати її роботу, бо немає конкретних результатів. При всій повазі».

...«Тож будемо й надалі активно працювати над впровадженням диджіталізації та підвищенням довіри до органів державної влади», - йдеться в одному з постів Марії Чорної. Так, згоден. Діджиталізуйте і діджиталізуйтеся. Туристичного бота треба он додіджиталізувати. А ми почитаємо.

https://cbn.com.ua/2021/12/07/turystychnyj-bot-mandruj-kirovogradshhynoyu-zapratsyuvav-pislya-statti-na-cbn/