Екоактивісти: найбрудніші джерела на Кіровоградщині — у Кропивницькому (фото)

Перегляди: 2619

Співробітники ГО «Флора» впродовж 2021 року провели 50 аналізів у 10 громадах Кіровоградщини, щоб визначити якість води з місцевих джерел - лише декілька зразків відповідали державним стандартам чистої питної води.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тему чистоти джерел Кіровоградщини обговорювали сьогодні, 7 грудня, у прессцентрі CBN.

Керівник аналітично-дослідного відділу «Флори» Володимир Бочаров-Туз розповів про стан питної води у найпопулярніших джерелах області. У джерелах виявили мікробіологіі (коліформи, кишкові палички тощо). За словами Володимира Бочарова-Туза, кожна друга проба мала перевищення з мікробіології, причому це зафіксували у найпопулярніших місцях Кірововоградщини: «Мікрофлору ми знаходили навіть у настільки популярних водах, котрі по всій області вважаються чистими та з “живою водою”. Це новомиргородські Панські гори і джерело на Озерній Балці».

За нітратами у 2021 році також не відповідають нормі майже половина джерел - 43,9%. За кількістю сухого залишку - 19,8% джерел, радіонуклідів - 13% джерел.

З 10 громад найчистішими виявилися джерела у Злинці, Компаніївці та Смолінській громаді. Найбрудніші джерела - у Кропивницькому, Бобринці та Малій Висці.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN