На Кіровоградщині спростили оформлення ID-карток

Перегляди: 1551

У підрозділах Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області (У ДМС) можна отримати паспорт громадянина України за спрощеною процедурою.

Про це повідомили в пресслужбі установи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За будь-якої необхідності (вперше, обмін, втрата, непридатність до використання) ID-картку можна оформити у підрозділах ДМС за місцем звернення. Таких на Кіровоградщині наразі 24. Утім, така послуга доступна і в безпосередньо в Управлінні Державної міграційної служби у Кіровоградській області за адресою: вулиця Єгорова, 25-а, Кропивницький.

Отримати ID-картку можуть усі охочі громадяни України, в тому числі особи, які проживають на тимчасово окупованій території України, незалежно від реєстрації місця проживання.

Ще один бонус від нововведень: разом з першою ID-карткою жителі області віком від 14 до 18 років можуть отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП). До податкового органу в цьому випадку звертатися не доведеться.

Ще одним вагомим нововведенням стало збільшення терміну зберігання паспорта у підрозділі від 1-го до 3-х років у разі його неотримання заявником.