Студенти Кропивницького можуть складати сесію дистанційно

Перегляди: 1089

Студенти Центральноукраїнського національного технічного університету зможуть складати екзамени дистанційно за допомогою застосунку ZOOM.

Про це CBN повідомив проректор з науково-педагогічної роботи ЦНТУ Андрій Кириченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«ЦНТУ нещодавно повернувся до звичного режиму навчання. У нас уже починається сесія, є нові рекомендації, тому ми можемо проводити її в дистанційному режимі. Заліковий тиждень у нас уже закінчився. Тобто, сесія в нас уже йде. А занять як таких не буде до 24 січня (2022 року, — Ред.)», — наголосив науковець.

За його словами, за необхідності студенти складатимуть іспити за допомогою платформи ZOOM.

«Тобто, людина отримує завдання, вона сидить перед своїм комп’ютером або мобільним телефоном і відповідає», — розповів Андрій Кириченко.

Науковець наголосив: виш отримав рекомендації стосовно проведення сесії в дистанційному режимі. Втім, такого рішення в ЦНТУ поки не приймали.

У той же час, у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка поки що застосовують змішану форму навчання. Про це повідомив ректор вишу Євген Соболь. Очно займаються першокурсники та майбутні магістри, дистанційно — студенти 2, 3 та 4 курсів. Втім, з останніми проводять очні консультації. Повну «дистанційку» у виші запроваджувати поки не планують:

«Фактично стовідсотково вакциновані працівники університету, і це дозволяє нам з дотриманням усіх протиепідемічних заходів забезпечувати освітній процес».

За словами Євгена Соболя, державну атестацію у ЦНТУ проводитимуть очно.

«А заліково-екзаменаційна сесія за очною формою з окремими стаціонарними групами може відбуватися в дистанційній формі», — наголосив ректор ЦНТУ.

Правда, це станеться в тому випадку, якщо хтось із тієї чи іншої групи захворіє на коронавірус, і вона буде відправлена на самоізоляцію. Втім, на даний час у виші планують проводити сесію в очному форматі.

«Якщо буде змінена ситуація, будуть рекомендації Міністерства освіти і науки, інших координуючих органів, то ми відреагуємо — прислухаємось до цих питань і перейдемо на дистанційну чи інші форми навчання», — наголосив Євген Соболь.

Нагадаємо, філія Донецького національного медичного університету у Кропивницькому перейшла на дистанційне навчання.