Суд по поверненню Центрального скверу громаді Кропивницького продовжиться у січні

Перегляди: 979

У Кропивницькому сьогодні, 8 грудня, в Ленінському райсуді відбулося перше засідання по суті справи щодо повернення Центрального скверу громаді, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасниками стали три сторони: позивач від громади Олена Резніченко, відповідач від міськвлади та адвокат від ТОВ «Укрсфера» і ТОВ «ФК 2020».

Позивач від громади висунув обвинувачення в незаконності забудови скверу. За словами Олени Резніченко, сквер, який передавався в оренду як зелена зона рекреаційного призначення, незаконно перетворився на землі житлової і громадської забудови.

Представниця «Укрсфери» зазначила, що будівництво буде легальним та проходитиме згідно з планом, але наразі адвокат не зможе надати плану чи проєкту забудови, а будівництво ще не розпочато.

Відповідач від міської влади зазначив, що деякі питання були не розкриті повністю та запросив додатковий час.

Свою думку висловила очільниця громадської організації «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода, яка також була присутня на засіданні: «Я як слухач бачу певну заангажованість судді до цієї справи. Тому що одна сторона запропонувала долучити додаткові матеріали - там відмовили. Інша сторона зазначила, що треба було це робити на етапі підготовки, однак коли інша сторона запросила додаткові матеріали, то сказали: “Так, вам можна”. Мене це дуже здивувало. І, звісно, цей процес поки що на середині, тому не будемо забігати наперед і будемо дивитись, що далі». Активістка підсумувала, що відповіді всіх учасників вже свідчать про певні результати, але не на користь громади.

Суд вирішив оголосити перерву до 27 січня 2022 року.