У Кропивницькому нагородили лауреатів обласної премії Осмьоркіна (фото)

Перегляди: 972

Сьогодні, 8 грудня, в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна нагородили лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства, передає кореспондент CBN.

Переможців визначали у трьох номінаціях — «Національна традиція», «Новітні спрямування», «Мистецтвознавство та історія мистецтв».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Переможці премії отримали дипломи, нагрудні знаки, грошову винагороду та почесні відзнаки обласної ради — скульптуру «Степовий орел».

Обласна премія О.О.Осмьоркіна

Лауреатом премії у номінації «Національна традиція» став член Національної Спілки художників України Анатолій Кімнатний.

«Я завжди займався живописом. Цього року мене вже вдруге подали на здобуття цієї премії саме за серію робіт, створених в рамках пленерів «Кіровоградщина очима художників». Кожного року ми виїжджаємо кудись з групою художників і створюємо картини. За ці роки ми створили велику серію, яка оспівує красу Кіровоградщини. Люди приходять, дивляться і вчаться бачити красу в тому, в чому вчора вони її ще не бачили. Завдяки тому, що художник зображує картини якось по-своєму, люди звертають на це увагу і потім починають шанувати те місто, в якому вони живуть. Сьогодні можна побачити дві роботи, які я хотів би передати за традицією до фонду музею Осмьоркіна», — наголосив Анатолій Кімнатний.

Обласна премія О.О.Осмьоркіна

У номінації «Новітні спрямування» за творчі доробки в оригінальній авторській манері викладання малюнку лауреатом премії стала заслужена художниця України Наталія Мартинюк. Жінка не була присутня на врученні, оскільки перебуває в Одесі. Обласну премію їй надішлють поштою.

Обласна премія О.О.Осмьоркіна

У номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» переміг творчий колектив КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» — Тетяна Ткаченко, Оксана Віжевська та Валентина Ноженко. Таким чином члени журі оцінили створення друкованого проєкту «Альбом. Музей мистецтв. Кропивницький».

«Дуже важко було готувати цей альбом. Усі лауреати варті нагородження. Це дуже почесно і важливо.

Ми пишаємося ще й тим, що музей виграв грант від Українського культурного фонду. Ми купили нове обладнання, ми одягли в унікальні дерев’яні рами графіку, яка ніколи навіть не експонувалася, ми представили кабінет медалей», — наголосила Тетяна Ткаченко.

Обласна премія О.О.Осмьоркіна

Фото Ігоря Філіпенка, CBN