За рік на Кіровоградщині у пожежах загинули 48 людей

Перегляди: 608

За 2021 рік на Кіровоградщині сталася 1641 пожежа, під час них загинули 48 людей.

Про це повідомив заступник начальника головного управління із запобігання надзвичайних ситуацій Василь Штогрін під час брифінгу сьогодні, 8 грудня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільша кількість людей загинула від необережного поводження з вогнем – 26, внаслідок пічного опалення – 12, від використання газових приладів – 2.

Однією з головних причин, яка призводить до загибелі, є паління в ліжку в нетверезому стані. У цьому році в Знам’янці внаслідок пожежі загинула 71-річна власниця будинку та її 28-річний онук.

«Звісно, брифінги чи відео допомагають зменшенню кількості пожеж. Вони дають змогу достукатися до людей, принаймні нагадати хоч правила якісь. Головне, щоб люди чули нас. Тобто людина, яка десь щось забула, може переглянути нашу агітацію і згадати. То я думаю, що це лише на користь», - наголосив Василь Штогрін.

Також він нагадав, що перевіряти димар господар має не рідше двох разів на рік. А під час користування електроенергією в побуті треба слідкувати за станом електроприладів, не допускати до них дітей, відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів має становити не менше 0,25 м.