На Кіровоградщині оголосили штормове попередження

Перегляди: 8241

У п’ятницю, 10 грудня, на території Кіровоградщини очікують на шквальні пориви вітру.

Про це повідомили в пресслужбі У ДСНС.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За пoвідoмленням oбласнoгo центру з гідрoметеoрoлoгії, вдень 10 грудня пo місту Крoпивницький та місцями пo Кірoвoградській oбласті oчікуються пoриви вітру 15-20 м/с», — наголосили у пресслужбі.

Разом із тим, в ніч з 9 на 10 грудня та в першій пoлoвині дня на території Кірoвoградщини oчікують на густий туман. Синоптики попереджають про видимість у 200-500 метрів.

Такі погодні умови відповідають критеріям І (жовтого) рівня небезпеки.

Як убезпечити себе від сильного вітру

Всі вікна в будинку або квартирі повинні бути щільно закриті. При особливо сильних вітрах (ураганах) можна заклеїти вікна смужками скотчу по діагоналі скла (буквою Х), це вбереже від осколків, якщо вітер виб'є скла. З незасклених балконів і лоджій слід прибрати абсолютно всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки тощо).

Опинившись на вулиці, слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев, тобто від усього, що може відірватися, зламатися і впасти на голову. У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчому будинку (це може бути магазин, під'їзд будинку, тощо) або природному укритті до його стихання.

Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами (особливо це стосується тополь) і не паркувати під ними автотранспорт. Особливо небезпечні гнилі і старі, а також самотньо стоячі дерева.