У Кропивницькому хочуть запустити онлайн-видання про екологію

Перегляди: 718

Громадська організація «Флора» шукає фінансування для створення онлайн-видання про екологію Кіровоградщини.

Про це CBN повідомила голова ГО Людмила Шестакова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У регіоні немає ЗМІ, які б регулярно писали про екологію. Ми плануємо заповнити цю нішу», - сказала вона.

«Флора», зокрема, подаватиметься на грант від посольства США в Україні. «Однак ми не відмовляємось і від інших джерел», - зазначила Людмила Шестакова.

Видання працюватиме на базі сайту ГО «Флора».

Громадська організація «Флора» створена у 2000 році як дитяча екологічна організація (ДЕГО «Флора») з метою підтримки дітей та молоді у їхньому прагненні змінити себе та навколишній світ на краще.

З 2015 року «Флора» реорганізована і на сьогодні є обласною неприбутковою, неполітичною, нерелігійною та неурядовою організацією.

За роки існування ГО «Флора» реалізувала понад 50 проектів за різними напрямками за фінансової підтримки місцевих спонсорів та міжнародних донорів. Нині ключовий напрямок діяльності організації — екологічний.

ГО «Флора» - одна з небагатьох організацій регіону, яка займається аналітичною діяльністю у розрізі локальних екологічних проблем та сприяє вирішенню екологічних проблем програмним методом. Має добру репутацію серед міжнародних донорів і підтримку громади.

Стратегічні напрямки роботи ГО «Флора»

1. Сприяння забезпеченню жителів, що знаходяться у стані екологічної та кліматичної несправедливості, належного доступу до чистої питної води.

2. Сприяння зниженню ризиків від надмірного іонізуючого випромінювання та радону для жителів, що знаходяться у стані екологічної та кліматичної несправедливості.

3. Сприяння зниженню забруднення повітря у зонах найбільшого забруднення.

4. Сприяння зниженню забруднення земельних ресурсів.