В Олександрії стартували «Наші пацани» (фото)

Перегляди: 1617

В Олександрії стартував проєкт під назвою «Наші пацани», який популяризує місцевих знаменитостей, повідомляє CBN.

Автор ідеї — місцевий краєзнавець Валерій Жванко. Він пропонує популяризувати відомих олександрійців через спеціальні листівки з QR-кодом. Розповсюджуватимуть їх у закладах культури та кав’ярнях міста.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Героями перших трьох серій карток стали три відомих постаті Дмитро Чижевський, Панас Феденко і Леонід Чернов-Малошиченко. У подальшому їх коло має значно розширитися.

«Мегазірка з Олександрії Дмитро Чижевський, його друг Панас Феденко і Леонід Чернов-Малошиченко. Всі троє навчалися в одній гімназії, всі троє ходили в один театр. Це знакові постаті для нашого міста, і вони повинні бути відомі кожній дитині, починаючи з дитячого садочка», – зазначив краєзнавець.

[caption id="attachment_114531" align="alignnone" width="640"] Валерій Жванко[/caption]

Присутня на заході заступниця олександрійського міського голови Ірина Чемерис висловила сподівання, що міська рада підтримає ініціативу Валерія Жванка.

Дмитро Чижевський — український науковець-енциклопедист, культуролог-славіст, філософ, літературознавець, релігієзнавець, лінгвіст, дослідник української і слов'янської літератур, історії культури, філософії, релігійної думки й слов'янської духовності. Дослідник німецької славістики, її полігістор.

Панас Феденко — політичний діяч, історик, публіцист. Член Української соціал-демократичної робітничої партії (УСДРП), член Української Центральної Ради (УЦР) і Трудового конгресу України. З 1921 року був в еміграції в Польщі, Празі та Мюнхені.

Леонід Чернов (справжнє прізвище Малошийченко) — український поет, прозаїк, драматург, перекладач, кінооператор доби розстріляного відродження. Член літературної групи «Авангард».