«Інгулець» здобув перемогу над чернігівською «Десною» (фото)

Перегляди: 1340

У заключному матчі цього року, в 18-му турі Української Прем'єр-Ліги, петрівський «Інгулець» на стадіоні «Зірка» імені Станіслава Березкіна в Кропивницькому, здобув довгоочікувану надважливу перемогу. З рахунком 2:1 хлопці Сергія Лавриненка переграли чернігівську «Десну».

У першому таймі ігрова перевага була на боці петрівчан. Спочатку арбітр зустрічі Андрій Коваленко мав призначати пенальті за фол проти Іллі Коваленка, адже захисник точно не зіграв у м'яч у власному штрафному. Згодом Майкл Гопей замикав простріл із правого флангу, але трохи не влучив. А за декілька хвилин той таки Гопей, після класної комбінації та передачі п'ятою від Коваленка, не влучив у дальній кут метрів із 12.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Було в господарів, ще декілька небезпечних моментів, але трохи забарилися з ударами, які встигли заблокувати захисники. А ось у чернігівців атакувальна гра відверто не виходила й Богдан Шуст у гру майже не вступав. Та на 34-й хвилині хлопці Сергія Лавриненка таки реалізували свою перевагу. Після подачі з кутового головою м'яч до сітки переправив Дмитро Поспелов - 1:0. Після цього підопічні Олександра Рябоконя пішли вперед й на 41-хвилині мали шанс відновити рівновагу Після помилки захисників м'яч опинився в Дениса Безбородька, який пробив трохи не влучно з 11 метрів. Тож, перший тайм завершився за мінімальної переваги «Інгульця».

А вже на 47-й хвилині петрівчани подвоїли перевагу. Після класної комбінації та індивідуальних дій Гопея, який зробив зрячу передачу на кут воротарської, в дотик під поперечину пробив Павло Полегенько - 2:0.

Та на 56-й хвилині гості скоротили своє відставання. Після скидки Пилипа Будківського, який вийшов на заміну по перерві, метрів із 18 невідпорно в верхній кут пробив Максим Дегтярьов - 2:1.

Далі пішла гра на зустрічних курсах, коли суперники швидко переходили в атаку, створюючи моменти біля обох воріт. Але гравцям не вистачало влучності. Особливо пощастило господарям на 66-й хвилині, коли в воротарському виникла метушня, але до воріт Шуста м'яч так і не потрапив. Ближче до середини другого тайму петрівчани перейшли на гру другим номером, сподіваючись на швидкі контрвипади. Олександр Рябоконь, намагаючись додати швидкості атакувальним діям, кинув у бій Картушова та Шевцова. Сергій Лавриненко, замість одного зі своїх найкращих гравців у цьому матчі Майкла Гопея, випустив Младена Бартуловича. І хорват мав шанс забити чи не першим дотиком після проходу та націленої передачі Козака. Але удар головою досвідченого хавбека пройшовся поруч зі стійкою воріт Мисака.

А на 83-й хвилині ударом головою з близької відстані не влучив Будківський. На 85-й хвилині за друге попередження в складі «Інгульця» був вилучений Євген Опанасенко.

Тож, завершували поєдинок господарі в чисельній меншості. Та все ж господарям поля вдалося зберегти мінімальну перевагу - 2:1 й здобути три надважливих очки.