ФК «Олександрія» прикро поступився донецькому «Шахтарю»

Перегляди: 992

У матчі 18-го туру, який завершує першу частину сезону Української Прем'єр-Ліги, олександрійці на власному полі зазнали незаслуженої поразки від донецького "Шахтаря" - 1:2.

Головний тренер гостей Роберто де Дзербі виставив на матч в Олександрії практично оптимальний склад Із тих, хто провалився в поєдинку Ліги чемпіонів із "Шерифом", на поле вийшли лише два виконавця - Фернандо та Додо. У господарів не грали Каспарс Дубра та Ігор Кірюханцев, який не мав права грати за умовами орендної угоди саме з "Шахтарем". На поле вийшли Мельник і Одарюк. Перед грою вразила поведінка Марлона під час виконання національного гімну України. Бразилець не виявив поваги до нашого славеня, виконуючи фізичні вправи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Що ж стосується гри, то в першому таймі вона проходила за переваги "гірників" у володінні м'ячем, але особливої небезпеки біля воріт Олега Білика гості не створювали. Натомість воротар "Шахтаря" Трубін двічі відбивав перед собою "постріли" Цурікова та Мірошниченка. Але на добивання ніхто не встиг. І взагалі господарі поля діяли сміливо, не закрилися на власній половині, а в контрвипадах виглядали, навіть, небезпечніше за грізних конкурентів. В середині поля майже не програвали боротьбу Степаненку та Майкону Рибалка та Дришлюк. На флангах активно працювали Цуріков та Мірошниченко, не дозволяючи розгулятися Додо, Тете та Мудрику. Допомогали своїм захисникам Третьяков і Одарюк. Ну а Фернандо ніяк не міг переграти центрбеків Бабогло та Мельника. Багато чорнової роботи на половині поля донетчан виконали Калюжний та Спінеллі. У цілому ж, перший тайм вийшов, навіть, більш небезпечним від олександрійців, але забити конкурентам так і не вдалося - 0:0.

На другий тайм Юрій Гура, замість Одарюка, який мав попередження, випустив швидкого Олега Кожушка. А на початку другої половини зустрічі в боротьбі з Фернандо жовту картку отримав Бабогло. За хвилину Владислав чисто відібрав м'яч в того ж Фернандо, але арбітр Шандор "вигадав" дуже небезпечний штрафний. Майкон із 17-ти метрів пробив вище поперечини. За дві хвилини небезпечний штрафний у виконанні Рибалки на дальній стійці замикав Бабогло - трохи не встиг. А за дві хвилини жорский стик Мудрика та Рибалки в середині поля призвів до важкої травми олександрійського досвідченого хавбека, якого ще й попередженням рефері нагородив. Замість Сергія, якого винесли на ношах із поля, в гру вступив Юрій Копина. І згодом Юрій трохи забіг в офсайд після штрафного Мірошниченка, а м'яч відскочив до Мельника, який вразив ворота. Але. на жаль, гол не був зарахований.

Згодом спрацювали таки заміни Юрія Гури. Копина розігнав атаку зі своєї половини й зробив передачу на Третьякова. Максим навісив у штрафну, а там Кожушко головою вразив дальній кут воріт Трубіна - 1:0.

Миттєво де Дзербі зняв із гри Тете та Майкона, випустив Манора Соломона та Маркоса Антоніо. Але атакувати продовжували хлопці Юрія Гури. Та чи не перший дотик до мяча Соломона, якого в штрафній вивів на удар Фернандо, завершився "пострілом" ізраїльського хавбека в ліву від Олега Білика "дев'ятку" - 1:1. Цей гол гостей виглядав трохи нелогічним, але надихнув "гірників" на активні дії. І вже Білик відбив удар Фернандо, після виходу того віч на віч. На 75-й хвилині замість Фернандо на поле з'явився Жуніор Мораєс, який відновився після важкої травми. І за дві хвилини, псля помилки Цурікова, Морає трохи карявим ударом вразив порожні ворота - 1:2.

Олександрійці кинулися відіграватися й притисли гостей до їх воріт. "Шахтар" переважно захищався, граючи на втримання переможного рахунку. Та й арбітри трохи допомогали фаворитам. А Юрій Гура кинув у бій ще Дениса Устименка, намагаючись таки здобути нічию. В компенсований час всі "гірники" були на власній половині просто відбиваючи м'яч у напрямку центру поля. Та все ж у останні хвилини гості відвели м'яч від своїх воріт і більше тягнули час. І таки "Шахтар" втиримав мінімальну перевагу й радів так наче виграв Лігу чемпіонів. Фінальний свисток зафіксував рахунок 1:2.

За цей заключний у цьому році поєдинок гравцям та тренерам ФК "Олександрія" потрібно висловити слова подяки, адже виграли конкуренти більше за рахунок фарту, а не своєї гри .

Псля 18-ти матчів олександрійці фінішували на 6-му місці, а петрівський "Інгулець", після учорашньої перемоги над "Десною" поки що 13-й. Та петрівчан може випередити "Чорноморець", який свій поєдинок зіграє згодом.