Covid-19: на Кіровоградщині стали менше хворіти, але й менше вакцинуватися

Перегляди: 894

Кількість людей, що одужали від коронавірусу, вже перевищує кількість хворих, однак робити прогнози у департаменті охорони здоров'я області ще не наважуються.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє кореспондент CBN.

«Ми відзначаємо на останньому тижні позитивну динаміку, коли збільшується кількість тих, хто одужав від Covid-19, та збільшується кількість легких форм. Але, на жаль, ми фіксуємо і летальні випадки», - прозвітувала головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

Директор департаменту охорони здоров'я області Олег Рибальченко наголосив, що ситуація залишається нестабільною: «Зараз зарано прогнозувати таку позицію, ми бачимо тенденцію зменшення вакцинування на прикладі минулого тижня».

Також посадовець зазначив, що найменше охочих щепитися від коронавірусу - у територіальних громадах.

«Фактично є відповідальність голів територіальних громад за рівень невакцинованого населення. Вони несуть адміністративну відповідальність. Голови громад будуть відповідальні у випадках, якщо рівень вакцинації на території буде нижчий, ніж загальнообласний», - сказав директор департаменту.