На Кіровоградщині може подорожчати водопостачання

Перегляди: 3507

На Кіровоградщині планують підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення до 47 гривень.

Про це під повідомив генеральний директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕП) своїм проєктом постанови пропонує знизити тариф на водопостачання до 42 гривень. В ОКВП такі розцінки на воду вважають несправедливими.

«У цій постанові, яка на даний момент опублікована на сайті Національної комісії, неправильно закладена вартість електричної енергії. На сьогоднішні день ціна електрики на ринку на добу вперед складає від 3 до 3,2 грн за один кіловат. Національна ж комісія закладає нам в тариф електрику по 2,38 грн. Також, на нашу думку, неправильно розрахована заробітна плата, тому що Нацкомісія не враховує її підвищення. А ми знаємо, що держава декларує підвищення наступного року мінімальної зарплатні, в тому числі й працівникам водоканалів. Так само до розрахунків Нацкомісії не включені зміни, які виникли в оподаткуванні внаслідок прийняття закону №6600 (Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень, — Ред.), які за собою тягнуть додаткові витрати у 5,6 млн грн. Сподіваюся, Нацкомісія опрацює наші клопотання і зауваження, після чого на своєму засіданні приймуть виважене рішення», — наголосив Роман Ілик.

Посадовець вважає, що підприємство виконало доручення обласної ради щодо зменшення тарифів на водопостачання, отримане в травні нинішнього року.

«Ми на цим працюємо. Ми зменшили витрати на електроенергію на 15%, ми зменшили чисельність персоналу — на 8 відсотків. Але ж ми не винні, що у державі електроенергія подорожчала з 1,2 гривні до 3,1 грн! У нас мінімальна зарплата піднялася до 6,5 тисяч гривень, її теж треба платити працівникам. Ми виконали доручення, зменшивши витрати в натуральних показниках. Але в державі пройшла інфляція, внаслідок якої подорожчала електроенергія, і збільшився розмір мінімальної зарплатні. Я ж, як керівник, повинен платити за електроенергію та виплачувати працівникам відповідну зарплату до гарантованих державою мінімальних показників», — переконує Роман Ілик.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має встановити нові тарифи для своїх ліцензіатів в частині водопостачання та водовідведення до Нового року.

https://cbn.com.ua/2021/12/16/okvp-dnipro-kirovograd-zarobyv-28-miljoniv-gryven/