Кропивницький Teren випустив новий реліз (відео)

Перегляди: 1246

Фолк-метал гурт із Кропивницького Teren випустив реліз «Жадоба».

Про це CBN повідомила піар-менеджерка гурту Юлія Топонар.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У назву ми заклали розшифровку тексту. Людська жадоба - мотив, через який ми самі себе вбиваємо», - розповіла вона.

В описі релізу йдеться: «Цей трек - крик приреченого розпачу. Ми котимося у прірву, а наша сліпа жага до знищення всього навколо тільки додає швидкості.

Коли ми наджемили основу пісні на репетиції, то зрозуміли, що вона вимагає різкого, гострого і дошкульного тексту. Це мало бути злюче зло, така собі мати всіх бід і горя. Не питайте, чого ми таке почули у своїй же музиці.

Майже одразу був написаний текст, у якому головна героїня - суцільний катаклізм. Вона йде, і кожен її крок дотла спалює все навколо, кожен її рух піднімає бурі, кожен змах руки перетворює світло на темряву.

І от коли все це було зліплене докупи, стало ясно, що пісню ми написали про себе. Тобто про людство. Немає у планети жахливішого прокляття, аніж люди. Гомо ні разу не сапіенс, виявляється».

https://www.youtube.com/watch?v=963swzSwoI8&list=OLAK5uy_lkTwqQtLEvaIlOqDyQme3EuGUIDt7XU5Y

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кропивницький Teren пише і виконує музику та мріє про велику сцену (фото, відео)

Teren - фолк-метал гурт із Кропивницького, створений на початку 2020 року.

В основі творчості – українські народні пісні, здебільшого соціально-побутові, легенди, міфи та вірування, оформлені важкими рифами та клавішними.

Тексти пісень базуються на фольклорних традиціях та притаманних для них елементах (лексика, художні прийоми, вкраплення текстів), однак розкривають актуальні для сьогодення проблеми. Наприклад, композиція «Мара» привертає увагу до насилля у родинах та його наслідки, трек «Позаніч» розкриває проблему психоемоційного вигорання та стану крайнього відчаю, самотності.

Вокал – це поєднання української автентичної манери співу та сучасної естрадної або жорсткого «металевого» виконання.