Жителі Кропивницького критикують огорожу біля Ковалівського мосту (фото)

Перегляди: 5851

Днями навколо пішохідної зони Ковалівського мосту, що у Кропивницькому, встановили огорожу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Тему встановлення загорожі для безпеки пішоходів почали активно обговорювати у Telegram-спільноті «Безпечне місто». Головна причина невдоволення містян — незручність переходу дороги на забороненій ділянці.

До спорудження огорожі жителі перебігали з мосту на сторону житлового масиву виключно через проїжджу частину, де немає пішохідних переходів. Найчастіше кропивничани добігали до острівця безпеки на дорозі, потім таким же чином — до тротуару. І так — з усіх боків мосту.

Наразі ж огорожа «ускладнює» пересування пішоходів: якщо раніше переходили по вузькій ділянці дороги, то наразі по більш широкій. Пішохідних переходів в зоні Ковалівського мосту лише один — він знаходиться на Вокзальній біля фітнес-залу «Лідер».

«Ковалівський міст - поставили огорожу і тепер перейти дорогу на міст і з мосту проблематично. Він закінчується далеко від перехрестя. Якщо з одного боку рух не такий жвавий і перейти нескладно, то біля Босфору дорослому йти страшно, а тим більше дітям. Немає ні світлофора, ні пішохідного переходу, там 3 дороги-машини з'їжджати з мосту, виїжджають на Ковалівку з Вінниченка та з Чміленка. Вранці люди йшли прямо по дорозі від світлофора з “Босфору”, діти біжать так само», - так у Telegram-спільноті описала проблему кропивничанка Галина.

На питання, навіщо переходити дорогу біля мосту, порушучи правила дорожнього руху, відповіла кропивничанка Галина Копотько:

«Тут зручніше та швидше перейти до “Босфору”. І з цієї сторони немає пішохідних. Я розумію, що це небезпечно, дивлюся по сторонам».

Іншу думку має жителька мікрорайону Ковалівка Аліна Сорокун: «Переходити не дуже зручно, однак малювати більше “зебр” тут просто немає де».

У Нацполіції ж зазначили, що переходити дорогу потрібно тільки згідно правил дорожнього руху.

«Пішохідні переходи позначені відповідно до проєкту дислокації дорожніх знаків і до плану поточного ремонту Вокзальної. Більше їх бути не може», - прокоментував начальник головного управління житлово-комунального господарства міста Віктор Кухаренко.

З метою експерименту журналістка CBN вирішила перейти через міст зі сторони вулиці Вокзальної на зупинку, що по Чмиленка. На це, разом з пішохідним переходом та дорогою під мостом, пішло цілих 7(!) хвилин.

Однак, вирішувати, чи варті ті витрачені хвилини ризику потрапити під авто, мають безпосередньо кропивничани.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN