Торохтій проти CBN: представник позивача не надав доказів погіршення здоров’я

Перегляди: 1572

Під час чергового засідання Ленінського районного суду (Кропивницький) щодо позову до «Центральноукраїнського бюро новин» «слуги народу» Богдана Торохтія представник останнього не зміг надати доказів погіршення психіко-емоційного стану та здоров’я цього народного депутата.

Про це із залу суду повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Представник позивача Олег Рой не спромігся довести, що Богдану Торохтію «було спричинено постійні розлади психіко-емоційного стану та погіршився стан його здоров’я, сталося погіршення ділових стосунків у роботі, зокрема у зв’язку з публічністю до позивача почали звертатися виборці із наданням пояснень, змінилося відношення».

Так само Олег Рой не зміг пояснити, як позивач (Богдан Торохтій — Ред.) розуміє поняття «честь» та «гідність». Натомість він процитував, як ці поняття трактує Верховний Суд України.

«Є практика пленуму Верховного Суду України з цього питання, де, зокрема, з честю пов’язується позитивна соціальна оцінка особи в очах оточуючих. Тобто, ґрунтується уявлення дій особи або діянь, що відповідає законодавству», — наголосив Олег Рой.

За його словами, «в даному випадку порушенням гідності є те, що до позивача телефонували колеги, які й повідомили його про існування даного факту, що принижує його честь, тому що він законодавства не порушував».

«Ділова репутація — це та суспільна оцінка, яка була надана позивачем як мандат довіри як народному депутату, це те, що він як юрист має певну ділову репутацію в колах. Зокрема, в юридичній спільноті розповсюдження недостовірної інформації саме порушує його ділову репутацію», — наголосив Олег Рой.

Представник CBN адвокат Геннадій Нікішов намагався викликати до суду самого позивача, але Олег Рой на це не погодився. Хоча самостійно надати роз’яснення по суті позову не зміг.

Вислухавши обидві сторони, суддя Ірина Шевченко призначила наступне засідання на 18 січня 2022 року.

Нагадаємо, народний депутат від фракції «Слуга народу» у Верховній Раді України Богдан Торохтій позивається до «Центральноукраїнського бюро новин» через новину про незадеклароване авто нардепа.